5 жіночих професій, які чоловіки зневажають найбільше

Розбираємося, у чому причина такого ставлення.

Як виявилося, чоловіків дратує безліч жіночих професій. Це пов'язано як із вкоріненими стереотипами, так і особистим сприйняттям. Розповідаємо, чим так обурюють танцівниці, лякають культуристки, і чому жінки на керівних постах викликають тільки досаду, інформує Ukr.Media.

Танцівниця в нічному клубі: тому що навколо багато чоловіків

Причини не любити дану професію у чоловіків різні: одні сумніваються в моральності і моральних якостях такої жінки, інші нервують через підвищену чоловічу увагу, а треті — вважають танцівниць виключно корисливими і мисливицями за легкими грошима. Крім цього, відлякує нічний графік роботи і різний ритм життя.

"Особисто мені така робота категорично не подобається. Але кожен заробляє як знає", — написав один із користувачів форуму, який вважав за краще залишитися інкогніто.

Бодібілдер: тому що чоловік поруч здається слабким

Поруч із сильною жінкою з широкою спиною, біцепсом 40 см і стегнами в два обхвати руки чоловік боїться і відчуває постійний дискомфорт. Занадто розвинена мускулатура у жінки — це виклик для чоловіка, через який він починає сумніватися в собі як у представникові сильної статі. Крім того, багато хто відзначає, що вважають "перекачаних" панянок не привабливими — їм ближче ніжні і тендітні дівчата.

"Не подобається, вважаю негарними, неодруженими. Підтягнуте тіло — обов'язково, але рельєфи — men only", — написав користувач Starlight.

Бармен: тому що працюють вночі і поруч з алкоголем

Жінка-бармен часто живе нічним життям і оточена зайвою увагою інших самців, чим викликає у чоловіків ревнощі і підриває впевненість у собі. Те, що жінки зайнята на вихідних, та ще вночі, а вдень спить до обіду — дратує їх найбільше. Сюди ж можна додати доступ до алкоголю і постійні веселощі.

"На вихідних ти вільний, а вона працює, зате відпочиває в середині тижня — і так постійно!", — поділився своєю думкою автор цієї статті про дівчат-барменів.

Управлінець: бо любить командувати

Чоловіки побоюються жінок на керівних посадах, підозрюючи в них затятих кар'єристок із великими амбіціями і такими ж великими запитами. Стереотип, як і раніше, сильний і уява чоловіків малює таку собі героїню фільму "Диявол носить Прада" — жінку вимогливу і владну. Вона буде вічно розриватися між офісом і будинком, де продовжить командувати за звичкою.

"Не люблять чоловіки жінок начальників і директорів, а також тих дам, у професіях яких згадуються слова старший і головний. Все пояснюється просто. Чоловіки не звикли, щоб хтось був вищим за них статусом, особливо, якщо це жінка, і просто починають ревнувати дам до їх успіху. Психологи радять таким жінкам, щоб влаштувати своє особисте життя, необхідно робити два види візиток, один для роботи, інший для особистих цілей", — пише анонімний автор.

Прибиральниця: бо не хоче чогось більшого

Для багатьох дана професія є неприйнятною, а ще говорить про погану освіту, лінь і небажання розвиватися. Відсутність перспектив і професійного зростання може дратувати чоловіків, які бажають бачити більш активну жінку поруч. Крім того, деяких хвилює низька оплата праці і непрестижність професії.

"Прибиральниця як тимчасовий підробіток нормально, а як стиль життя трохи не те", — написав анонімний користувач на одному з форумів.

Навколишні можуть ставитися до вашої професії як завгодно, але негативна оцінка — не означає, що робота погана. Антирейтинги щорічно поповнюються новими спеціальностями, які з тих чи інших причин стали зневажати. Однак, найчастіше чоловіки не надають значення жіночій професії і вважають, що це особистий вибір кожного.

Источник