Ці 6 продуктів продовжать ваше життя

Деякі продукти здатні продовжити людині життя на 5 років.

Хочете жити довго і зберегти здоров'я до похилого віку? Простежте за тим, щоб у вашому щоденному раціоні обов'язково було достатньо продуктів, що містять жирні кислоти Омега-3. Результати дослідження, опублікованого у виданні Annals of Internal Medicine, підтверджують: дієти з високим вмістом Омега-3 продовжують життя, оскільки знижують ризик розвитку захворювань серця і судин. Автори дослідження протягом 16 років спостерігали за станом здоров'я майже 3 тисяч добровольців і виявили, що у тих учасників, які регулярно їли продукти, що містять Омега-3, ризик смерті через захворювання серця був нижчим на 35 %. Друга приємна новина: продукти з високим вмістом ненасичених жирів достатньо їсти лише двічі на тиждень — цього цілком вистачить для істотного поліпшення здоров'я, інформує Ukr.Media.

Ми склали список продуктів, у яких багато корисних жирів: їжте їх хоча б кілька разів на тиждень і живіть довго!

Лляна олія і насіння

Лляне насіння можна додавати у салати, випічку і йогурт: у одній столовій ложці міститься 2300 мг Омега-3. А ось олія — відмінна заправка для салатів, у столовій ложці якої міститься майже 5 добових норм! Але пам'ятайте: лляна олія підходить лише для холодного вживання, для смаження вона не використовується.

Дикий рис

Попри назву, це не злак, а насіння диких трав, які ростуть у Північній Америці. Крім Омега-3, дикий рис багатий на білок, клітковину (її у ньому вдвічі більше, ніж у бурому рисі), а також вітаміни групи В, марганець, цинк, калій, фосфор і магній. Крім того, у 100 г рису міститься лише 100 ккал — відмінний вибір!

Яйця

На щастя, кардіологи реабілітували яйця: вони більше не вважаються сховищем страшного холестерину. Навпаки, тепер дієтологи одноголосно рекомендують внести яйця у щоденний раціон усім, кого турбує здоров'я судин і серця: у яйцях багато білка, який допомагає нам довше зберігати відчуття ситості і, отже, менше набирати вагу. А ще яйця багаті на вітамін D і Омега-3 — тож їжте вашу ранкову яєчню із задоволенням!

Соєві боби

Якщо ви дотримуєтеся вегетаріанського раціону, то без сої вам обійтися не вдасться — і це чудово. Адже лише одна порція сої містить 280 мг рослинних жирних кислот Омега-3. А ще — білок і клітковину, тож їжте сою частіше.

Волоські горіхи

Жменя горіхів — це дві добові дози жирних кислот Омега-3. Їх можна додавати у салати і випічку, а також просто їсти з чаєм. З них можна зробити корисний перекус.

Молочні продукти

Молочні продукти з високим вмістом жиру необхідно їсти якомога частіше: вони багаті на кальцій, вітамін D і корисні жирні кислоти Омега-3. Тож якщо ви не можете їсти рибу і морепродукти (наприклад, через алергію), просто випивайте склянку-другу молока щодня — і будете здоровими.

Источник