Ці рослинні продукти містять багато білка

Джерелом білка може бути не лише м'ясо.

Сьогодні дедалі більше людей з різних причин відмовляються від м'яса або зовсім від продуктів тваринного походження. Такий тип харчування, як і будь-який інший, буде корисним лише у тому разі, якщо стежити за кількістю споживаних вітамінів, мінералів та інших необхідних для організму речовин. Тому, яким би чином ви не харчувалися, не забувайте стежити за тим, щоб вам усього вистачало, інформує Ukr.Media.

Один з найпоширеніших міфів про вегетаріанство полягає у тому, що у продуктах рослинного походження міститься недостатня кількість білка. Це не так — головне, знати, які продукти потрібно вживати для збалансованого харчування. Ми зібрали 5 продуктів рослинного походження, які багаті на білок.

Бобові

Найпростіший спосіб споживати щоденну норму білка — це включити у свій раціон бобові. Найбільше білка міститься у сочевиці, квасолі і нуті. Спробуйте робити сочевичні котлети, домашній хумус і інші продукти з цих бобових, або додавайте їх у салати.

Тофу

Тофу нерідко називають веганським сиром за схожу консистенцію. Його особливість полягає у тому, що він легко переймає смак того, у чому готується, тому спробуйте вживати його разом з чимось, а не окремо. У 100 г тофу міститься 8 г білка.

Амарант

Це досить екзотична для наших широт крупа, проте ми дуже радимо включити її у свій раціон. Крім ряду корисних якостей і речовин, на 100 г амаранту припадає 9 г білка. Крім того, з амаранту виробляють борошно, за допомогою якого можна готувати більш корисні варіанти випічки.

Гречка

А ось це дуже звична крупа для жителів нашої країни — і крім того, що вона дуже смачна, вона ще й багата на залізо, клітковину і білок. У одній порції гречки міститься близько 5 г білка, тому вона може стати відмінним доповненням, наприклад, до сочевичних котлет, для повноцінного білкового прийому їжі.

Гарбузове насіння ​

Лише у 30 г гарбузового насіння міститься близько 5 г білка, за що його називають рекордсменом серед рослинних продуктів. У ньому також багато найрізноманітніших мікроелементів, які необхідні для правильної роботи усього організму. Спробуйте додавати гарбузове насіння у салати і каші або ж їжте його у якості корисного перекусу.

Источник