Чому іноді просто неможливо себе зупинити, поки розгортаєш чергову шоколадку

Вас тягне з'їсти весь шоколад в будинку?

Пристрасть до солодкого знайома, напевно, кожній жінці, проте далеко не кожна готова з нею боротися, що призводить до досить серйозних проблем зі здоров'ям, інформує Ukr.Media.

Ви перебуваєте в постійному стресі

Кожен другий житель мегаполісу переживає кризи, на які накладається хронічний стрес. Звідси розвиваються всілякі залежності і неприємні захоплення. Підвищений рівень кортизолу в організмі також знижує чутливість рецепторів до інсуліну, а також людина починає відчувати гострий дефіцит енергії, який організм вимагає відновити шляхом вживання швидких вуглеводів. Як ви розумієте, боротися потрібно з причиною, а тому переглянете свій спосіб життя. Вам треба розуміти, якщо стрес з нього нікуди не піде є ймовірність, що ви так і не зможете побороти цукрову залежність.

Ви занадто завантажуєте мозок

Практична кожна людина викладається на роботі так активно, що мозку стає дуже непросто справлятися з таким потоком інформації. Термінові проєкти і стислі терміни змушують наш організм працювати на знос, що народжує бажання з'їсти щось калорійне і дуже смачне. Крім солодкого в хід йде, зазвичай, фастфуд. Але такий спосіб заповнення енергії лише додасть вам проблем, а тому намагайтеся в завантажені дні щільніше снідати і продумуйте своє меню на день, щоб не зірватися на кілька плиток шоколаду.

Велика кількість цукру зруйнує організм, а не вирішить проблему.

Вам не вистачає певних речовин

Іноді в наш мозок надходить сигнал про те, що в організмі не вистачає певних речовин, через що мозок змушує вас думати, що ситуацію вирішить чергова шкідлива слойка або ж ваше улюблене тістечко. Зазвичай, непереборна тяга до солодкого зустрічається у людей з дефіцитом сірки або фосфору в організмі, а також магнію. Обов'язково отримаєте консультацію фахівця, перш ніж призначати собі навіть прості вітаміни.

У вас ПМС

Для багатьох жінок передменструальний синдром (ПМС) і самі критичні дні виявляються непростим випробуванням. Комусь доводиться боротися з нападами агресії, інші не можуть впоратися зі сльозливістю, а хтось закуповується батончиками і шоколадками, знаючи про те, що зовсім скоро настануть ті самі дні, коли за шоколадку захочеться вбити. Вся річ у тім, що під час менструації рівень заліза в крові різко знижується, а тому організм буквально кричить про те, що треба б заповнити запаси. Здається, що солодке вирішить цю проблему. Однак якщо ви хочете уникнути додаткових проблем зі здоров'ям, відмовтеся в ці дні від великої кількості солодкого і заповнюйте недолік корисних речовин шляхом вживання морської риби, різних салатів, а також не ігноруйте інші продукти, багаті залізом.

Источник