Чому не зовсім безпечно зберігати їжу на балконі

Може здатися, що балкон — хороша ідея, але є нюанси.

Через постійні відключення електроенергії українцям доводиться стикатися з вирішенням різноманітних проблем. Наприклад, як зберігати продукти без холодильника. Адже якщо світла немає більше доби, від холодильника толку стільки ж, скільки і від шафки. Деякі відправляють їжу на балкон, адже вже настали морози. Однак це не найкраще рішення, інформує Ukr.Media.

Ми розповідаємо, чому не варто зберігати їжу на балконі. І які нюанси варто врахувати, якщо іншого виходу немає.

Продукти без холодильника

Може здатися, що балкон — відмінний варіант для зберігання продуктів. На вулиці мінусова температура, а значить, їжа буде майже що в морозилці. Але все не зовсім так, є свої нюанси.

На балконі немає стабільної температури, як в морозилці. Продукти будуть схильні до постійних коливань температури. Тобто трохи відтануть, а потім знову підмерзнуть. Так вони легко можуть зіпсуватися, а ви навіть не помітите. Через це можна отримати серйозне харчове отруєння.

Ще ми не враховуємо вплив сонця. Нехай взимку воно і не настільки активне, але воно є. А значить, прогріває поверхню, на яку потрапляють промені. Через це частково продукти будуть розморожуватися. І так може статися не один раз. Наслідки ті ж, що і в попередньому пункті. Саме через це не варто використовувати балкон в якості морозилки.

А якщо альтернатив немає?

Звичайно ж, викидати їжу в такий складний час не дозволено. Тому потрібно постаратися зберегти її будь-яким способом. Але якщо альтернатив немає, тоді доведеться зберігати на балконі. Однак потрібно врахувати пару нюансів, щоб по максимуму себе убезпечити.

Отже, коли виносите їжу на балкон, упакуйте її герметично. Так ви захистите її від попадання небажаних мікробів. Також поставте їжу так, щоб на неї не потрапляли сонячні промені. Можна створити затінене місце. Стежте за погодою на вулиці. І, звичайно ж, не залишайте продукти на балконі надовго, постарайся з'їсти їх якомога швидше.

Продукти без холодильника

Ми подумали, що буде корисно привести ще якісь альтернативні варіанти зберігання найпопулярніших продуктів. Давайте розберемося, як можна зберегти їжу довше. Всьому можна продовжити термін зберігання.

Овочі та фрукти добре зберігаються і без холодильника. Якщо бачите, що щось починає псуватися, значить, саме час з цього щось приготувати. Якщо в морозилці лежать запаси ягід, їх теж можна перетворити в готовий продукт. Наприклад, зробити компоти або варення. Краще так, ніж дати їм зіпсуватися.

Далі найпроблемніші продукти — м'ясо і риба. Якщо прямо зараз немає можливості приготувати щось з м'яса, потрібно віднести його в прохолодне місце. Для цього оберніть його пергаментним папером, потім рушником, а після складіть в металеву ємність. Тільки в такому вигляді його можна відправити на балкон. Також можна використовувати термосумки.

Щоб зберегти рибу, можна використовувати сіль. Почистіть її, помийте, висушіть паперовим рушником. Після складіть в металеву ємність і щедро пересипте сіллю. У такому вигляді можна відправити на балкон. Щоб приготувати, потрібно буде добре вимочити її у воді. Зате солона риба може зберігатися дуже довго. Те ж саме можна зробити і з м'ясом.

Також з м'яса або риби можна приготувати консерви. Наприклад, зробити домашню тушонку. Так воно буде зберігатися набагато довше і безпечніше.

Молочні продукти

Можуть виникнути складності і з молочними продуктами. Щоб продовжити термін зберігання масла, оберніть його пергаментним папером, складіть в ємність і залийте холодною підсоленою водою. Зверху накрийте і поставте щось важке. Так його можна зберігати на балконі. Сир добре зберігається без холодильника. Тільки загорніть його в пакет або папір, щоб не пересушити.

Щоб продовжити термін зберігання молока, його краще закип'ятити. При цьому додайте в нього 0,5 чайної ложки соди на 3 літри молока. Перелийте в скляні банки, а потім помістіть їх в холодну воду. Те ж саме можна зробити з банками сметани або сиру. Таким чином можна зберігати продукти без холодильника.

Дуже шкода, що доводиться вирішувати такі проблеми в XXI столітті, але що поробиш. Необхідно бути сильними і витривалими. Головне — не втрачати надію. Разом ми з усім впораємося!

Источник