«Хлорофіліпт»:15 перевірених часом рецептів

Ціна питання — копійки!

У дитинстві практично кожна моя застуда затягувалася на два тижні або закінчувалася лікарнею. А скільки було з'їдено антибіотиків… Огляди, похмурі фізкабінети, промивання мигдалин, уколи і щоденні полоскання — так проходило моє дитинство, передає Ukr.Media.

З віком оглядів стало менше, але проблема не зникла. Переломний момент настав, коли я вийшла заміж. Свекруха, спостерігаючи мої ранкові та вечірні ритуали, принесла баночку з смарагдовим розчином і сказала: «Спробуй, видужаєш за три дні». Я спробувала. І що я вам скажу, дорогі читачі, спасибі моїй свекрусі за прекрасного чоловіка і за те, що показала, як застосовувати спиртовий розчин «Хлорофіліпту».

Розчин «Хлорофіліпт»

З тих пір як копійчаний «Хлорофіліпт» з'явився і в нашій аптечці, ми його називаємо смарагдовим дивом. Ліки перевірено не раз, і не тільки при чисельних захворюваннях горла і ротової порожнини. Натуральний антибіотик відмінно справляється з гнійними ранами, фурункулами і висипаннями. Навіть влітку стане в нагоді — у боротьбі з підвищеною пітливістю і специфічним запахом.

Ми розповімо тобі про складний органічний препарат, який містить суміш хлорофілів з листя евкаліпта. Багатоцільовий «Хлорофіліпт» стане в нагоді для лікування різних хвороб і в косметичних цілях.

«Хлорофіліпт» — натуральний протимікробний, протизапальний препарат, активний відносно бактерій роду семейста Staphylococcus. У фармакології відноситься до антисептиків. Існують такі форми випуску ліків: спиртовий 1%-й розчин, олійний 2%-й розчин, таблетки для розсмоктування, спрей.

Сама назва говорить про натуральність препарату: до складу входить пігмент хлорофіл рослин і евкаліпт. Завдяки унікальним протизапальним властивостям, евкаліпт в медицині відомий як природний антибіотик. У «Хлорофиліпті» використовується екстракт листя рослини і допоміжні речовини (спирт, олія та інші).

Так як препарат рослинний, можливими побічними реакціями можуть бути почервоніння, висип, свербіж і відчуття печіння (після розсмоктування таблеток). Щоб уникнути алергії, перед застосуванням слід провести тест на чутливість. Перед прийомом ліків усередину обов'язково проконсультуйся з лікарем.

Як застосовувати «Хлорофіліпт»

Біль у горлі, ГРЗ, фарингіт

1 ст. л спиртового розчину розмішай в склянці теплої води. Полощи цією сумішшю горло 4-5 разів на день у проміжках між прийманням їжі. Разом з полосканням можна використовувати таблетки для розсмоктування, спрей.

Ангіна, тонзиліт

Три рази на день, протягом тижня, протирай мигдалини ватним тампоном змоченим в масляному розчині. Промивати лакуни краще спиртовим розчином, розведеним у теплій воді (1 ч. л. на 150 мл води). Отриману суміш набирай у великий шприц і розпорошуй струмінь прямо на мигдалини. Промивання можна робити і в разі хронічного тонзиліту.

Нежить, закладеність носа

Ватяну турунду, злегка змочену в масляному розчині «Хлорофіліпт» помісти в носові ходи на 10-15 хвилин. Повторюй процедуру до повного одужання.

Золотистий стафілокок

Якщо бакпосів з зіву і носової порожнини виявив бактерії сімейства Staphylococcus, не поспішай приймати антибіотики. Попередньо потрібно зробити тест на чутливість до певної групи бактеріофагів. А поки чекаєш результат, закапуй в ніс по 2-3 краплі масляного розчину і полощи горло «Хлорофіліптом».

Вугрі

Ватною паличкою, змоченою в спиртовому розчині, прижигай висипання.

Стоматит, запалення ясен, герпес

Полощи горло таким розчином: 1 ч. л. соди 1 ч. л. спиртового розчину «Хлорофіліпту» розмішай в склянці теплої води. Полощи ротову порожнину як можна частіше, обов'язково після їжі. Герпес на губі прижигай спиртовим розчином.

Рани і порізи

Спиртовий розчин відмінно підходить для дезінфекції свіжих ран і порізів. Якщо не вдалося уникнути зараження, і на рані утворилося нагноєння, на ніч прикладають до хворого місця тампон, змочений масляним розчином.

Гайморит, синусит

У рівних пропорціях змішай масляний розчин «Хлорофіліпту», «Аекол», бальзам Караваєва і масло абрикосових кісточок. Капай в ніс по 3-4 краплі три рази вдень. Буде пекти, це нормально. Перед сном помісти в носові ходи ватні тампони, змочені в суміші ліків.

Тріщини на п'ятах

Увечері зробити ванночку для ніг з содою (2 ст. л. соди на 3 л води). По можливості зніми загрубілу шкіру на п'ятах. Витри ноги насухо і приклади на ніч компрес з масляного розчину «Хлорофіліпту». Поверх пов'язки одягни теплі шкарпетки.

Кісточка на нозі і п'яткова шпора

Змішай 3 мл масляного розчину «Хлорофіліпт» і 1 мл «Димексиду». Змочи в розчині складений у декілька шарів бинт або бавовняну тканину і приклади до ноги. Зверху накриваємо поліетиленовим пакетом або вощеним папером. Закріпи з допомогою пов'язки і обов'язково одягни вовняні шкарпетки. Повторюємо процедуру, поки не зникнуть больові відчуття.

Фурункули, мокнучі гнійні рани, опіки

Допоможуть аплікації з масляним розчином, що потрібно міняти 2 рази на день і носити не знімаючи, поки рана не заживе.

Антибактеріальне мило

2 ст. л. масляного розчину «Хлорофіліпту» змішай з розтопленою мильною основою (продається в рукодільних магазинах). Перелий суміш в силіконову форму і дай застигнути.

Гінекологічні проблеми

Післяпологові тріщини і ерозія шийки матки успішно лікуються тампонами з масляним «Хлорофіліптом». Робити їх потрібно завжди на ніч протягом 14 днів.

Підвищена пітливість

Зменшити пітливість і прибрати запах поту допоможе наступне: 3 ст. л. спиртового розчину «Хлорофіліпту», 1 ст. л. соди, 5 крапель олії чайного дерева змішай зі 150 мл теплої води. Отриману суміш нанеси на шкіру в області пахв і дай повністю висохнути. Роби таку процедуру двічі на день — вранці і ввечері. Вже через тиждень ти помітиш, що пітливість якщо з'являється, то без неприємного запаху. Можна застосовувати процедуру для ніг.

Грибок на ногах

Роби теплі ванночки для ніг з содою і спиртовим розчином «Хлорофіліпту». Після водних процедур змащуй уражені місця маслом чайного дерева.

Источник