Досить це робити: декілька «правил гігієни», від яких варто відмовитися

Розповідаємо про помилки, які ми робимо щодня.

У тривожний постковідний час людство буквально збожеволіло на гігієні. І почасти це, звісно, добре, але, намагаючись захистити себе від усіх на світі мікробів і тримати тіло в ідеальній чистоті, дехто часом заходить занадто далеко. І далеко, і безглуздо, інформує Ukr.Media.

Мити руки в гарячій воді

Вважається, що чим гарячіша вода, тим краще вона вбиває мікроби. І це, дійсно, так. Питання в тому: на скільки гарячіше? Вода може знищити хвороботворні мікроорганізми тільки за температури близької до кипіння, і навряд чи гра варта свічок.

Для того, щоб ретельно очистити шкіру, достатньо користуватися звичайним милом. Температура води при цьому не має жодного значення.

Приймати душ кілька разів на день

Для підтримання гігієни достатньо приймати душ один раз на день. Не рахуючи тих випадків, коли людина сильно забруднилася або спітніла.

Занадто часте стояння під гарячою водою не зробить тіло чистішим. Навпаки, це може призвести до сухості шкіри, виникнення мікротріщин і, як наслідок, розвитку деяких дерматологічних захворювань.

Мити руки тільки після туалету

І знову про чистоту шкірних покривів. Більшість миють руки тільки після відвідування вбиральні, змиваючи все те неприємне, що потенційно могло на них потрапити. Але до того, як зайти в клозет, особливо якщо йдеться про громадське місце, людина встигає перетрогати масу інших розсадників бактерій. А потім переносить їх на найбільш незахищені частини свого тіла. Тож ідеальним з погляду гігієни було б мити руки й до, і після.

Натискати на змив унітазу кінчиками пальців у громадському місці

Адже так гігієнічніше. На жаль, але в громадському туалеті так просто від бактерій не втекти. Особливо якщо у вбиральні з якоїсь причини відсутня можливість вимити руки. Єдиним способом захиститися буде натиснути на змив через шматочок туалетного паперу. Або хоча б кісточками пальців.

Користуватися сушарками для рук

Сушарка бере повітря… з повітря. Яке оточує її в місці розташування, яким, найчастіше, є туалет. І якими б хорошими не були фільтри пристрою, вони все одно неминуче поженуть усі бактерії, що літають у повітрі, назад на щойно помиті руки. Найгігієнічнішим варіантом тут буде скористатися паперовими рушниками або дати рукам висохнути природним шляхом.

Чистити вуха

За це "правило гігієни" варто подякувати паличкам для вух, якими людство почало надто вже зловживати. Ці палички призначені тільки для зовнішньої сторони вуха, корисні під час нанесення макіяжу, але не більше.

Насправді чистити вушні проходи, по-перше, безглуздо, адже вуха очищаються самі собою. По-друге, це просто шкідливо, адже та сірка, яка все ж залишається на поверхні, виконує захисні функції, прибирати її не потрібно.

Источник