Експерти розповіли, чому не можна мити сухофрукти у гарячій воді

Спосіб миття сухофруктів без використання окропу.

Багато хто включає в раціон сухофрукти, часто замінюючи ними звичні солодощі та десерти, включно з цукерками і печивом. Це корисний перекус. У сухофруктах є вітаміни, клітковина, всілякі мікроелементи, зокрема калій, залізо, кальцій. Сушені фрукти допомагають налагодити обмін речовин, добре втамовують голод, а також допомагають роботі серця і печінки. Вони також зміцнюють імунітет і захищають організм від вільних радикалів. Багато хто звик заливати їх окропом, а потім ставити під проточну воду, інформує Ukr.Media.

Нутриціологи не рекомендують заливати ягоди окропом, оскільки з цього вже вийде щось, що нагадує компот. Найкраще ретельно промити зі звичайною холодною водою.

До того ж експерти рекомендують не мити одразу великі порції продукту. При потраплянні на сухофрукти води вони починають швидко псуватися. З цієї причини краще мити невеликі порції, які з'їдатимуть за один раз.

Фініки, курага, родзинки дуже добре замінюють десерти, оскільки містять багато цукру. Треба пам'ятати, що зловживати ними не можна. Щодо будь-яких сухофруктів оптимальна норма — це 50 г на день. Деякі, особливо солодкі плоди, радять з'їдати не більш як 20-30 г, наприклад, родзинки, інжир, а також фініки.

Источник