Які фрази не можна вимовляти, якщо ви хочете залишатися з начальником в хороших відносинах

Остерігайтесь їх, тому що повернути повагу після них буде вкрай непросто.

На роботі немає нічого гіршого, ніж проблеми з начальником. Часом зіпсувати відносини з ним можуть на перший погляд нешкідливі фрази. Саме про них розповіли психологи в цій статті, інформує Ukr.Media.

Мені потрібне підвищення

Тут є два види продовження фрази, одна з яких правильна, а інша призведе до того, що вас або звільнять, або перестануть поважати. Неправильний варіант — коли ви продовжуєте фразу, мотивуючи це особистими потребами. Наприклад: "Ми хочемо завести другу дитину з дружиною, так що було б здорово отримати підвищення". Правильний варіант — це коли ви мотивуєте своє прохання особистими робочими досягненнями. Якщо ви працюєте довго, ефективно і жодного разу не йшли на лікарняний, то можна попросити підвищення.

Я спробую це зробити

Не треба пробувати — треба робити. Якщо ви відчуваєте, що прохання начальника складне, потрібно взяти час на обдумування і заявити про найскладніші моменти в його реалізації. Також корисно буде згадати про те, до якого терміну ви зробите те, про що вас просять. Якщо це дуже складне завдання, попросіть більше часу, але у жодному разі не кажіть: "Я не зможу".

Мене це не стосується

У великому колективі вас стосується абсолютно все. Ніяких відмовок бути не може. Недарма кажуть: "Все в одному човні". Якщо один не гребе, то інші, виходить, везуть його на собі. Робіть все, що від вас вимагається, щоб отримувати більше поваги від колег і начальства. Якщо ви будете егоїстичні, то можете зіпсувати відносини з тими, хто стоїть вище вас по кар'єрних сходах.

Винен не я

Це просто дитячий сад. Якщо таке сказати начальнику, він точно перестане вас поважати. Швидше за все, він задумається про те, щоб замінити вас на того, хто може брати на себе відповідальність. Замість цього завжди говоріть про те, що визнаєте свої помилки і будете надалі уважнішими.

Я закінчив. Можна піти раніше

У жодному разі не кажіть про причини того, чому ви хочете відлучитися. Розумною причиною буде тільки випередження графіків, і то не завжди. Ніколи не просіть піти, якщо ви просто закінчили те, що від вас вимагалося. Це свідчить про те, що ви абсолютно не зацікавлені в загальному успіху, а лише працюєте на зарплату. Швидше за все, начальник дасть вам додаткове завдання, якщо ви байдикуєте.

Источник