Які спеції додати до борщу, щоб зробити його смачним та неповторним

Приправи, які підходять до борщу.

Вибираючи приправи для борщу, непогано їх комбінувати між собою. Число таких комбінацій майже не має меж, інформує Ukr.Media.

При цьому, все ж існують універсальні спеції, присутність яких є неодмінною умовою гарного смаку в кожному борщі.

Часник

Жоден борщ від цієї приправи невіддільний. Завдяки її специфічному запаху і смаку, у цієї страви виникають пікантні нотки і апетитність.

Згідно з порадами досвідчених кулінарів, бажане додавання часнику в борщ в засушеному вигляді. Втім, сюди піде і свіжий часник.

До речі, зовсім необов'язково класти його в борщ безпосередньо під час приготування. Смак вийде куди більш привабливим, якщо свіжого часнику додати в тарілки вже перед тим, як подати їх до столу.

Перець

У хід найчастіше йде подрібнений чорний перець. Ця спеція характеризується яскраво вираженим ароматом, тому додавати її треба в борщ в самому кінці.

Примітно, що якість чорного перцю варіюється залежно від його ваги і ступеня твердості. Якщо перець дійсно якісний, то він повинен бути обов'язково важким і твердим.

Найбільш незабутній аромат виходить, коли використовується мелений перець. У тому випадку, якщо виникне бажання прибрати спекотну пекучість перцю, але при цьому залишити його аромат, підійде чорний горошком або запашний.

Лаврушка

Лавровий лист, мабуть, найчастіше зустрічається в слов'янській кухні. Його відмітна ознака — аромат невеликої гіркоти упереміш з сильним терпким запахом.

Рекомендовано додавання в борщ 1-2 листків. Це пояснюється тим, що якщо покласти в рідину більше, утворюється його висока концентрація і борщ зробиться гірким.

Найкраще класти листя за 2-3 хвилини до кінця варіння страви під час його томління. Після процесу настоювання буде краще дістати листочки і викинути їх. При довгому знаходженні вони починають гірчити.

Паприка

Паприка являє собою порошкоподібну суміш сушеного перцю червоних сортів, наприклад, болгарського.

У ній трохи присутній легкий відтінок гіркоти. Запах меленої паприки має вельми приємний аромат і у жодному разі не повинен бути затхлим, інакше це буде вже неякісна приправа. Тільки паприка з тонким запахом зробить борщ апетитним і привабливим.

Зелень

До борщу також підійдуть парасольки кропу. Можна сміливо додавати туди 2-3 штуки. Тільки не варто забувати під час закінчення варіння вийняти їх.

У разі, якщо в страві з тих чи інших причин немає нічого м'ясного, то ідеальне поєднання для нього — кріп з петрушкою, а також маленькою гілочкою базиліка.

Коріандр

Він володіє пряним смаком з гірчинкою. Представлений у вигляді дрібних кульок, які перед додаванням в борщ потрібно обов'язково потовкти або розмолоти.

Селера

Не всі звикли додавати цей продукт в борщ, проте він разом з селерою стане набагато смачнішим. Варто сказати, це досить цікава пряність.

На основі селери вариться бульйон для борщу, адже селера має здатність привносити в нього освіжаючі нотки. Для цієї спеції характерний терпкий ароматний і пряний, солодкувато-гіркий смак.

Якщо ніяк не виходить знайти сам овоч, то нічого страшного в цьому немає: сушений варіант нічим не поступиться свіжій селері.

Цибуля

Це досить ароматна пряність. Вона має приємний солодкуватий смак. Може допомогти привнести в страву відтінок легкої гостроти. Цим все сказано.

І наостанок хочеться нагадати про те, що потрібно знати міру в додаванні приправ, а також категорично не класти в борщ корицю, гвоздику і хмелі-сунелі.

Источник