Як негативні емоції проявляються в нашому тілі

Мучить мігрень або ниє спина? Можливо, справа в … прихованих почуттях.

Правильно не опрацьовані негативні емоції не тільки можуть зруйнувати наші відносини з близькими людьми, а й перерости в психосоматичні хвороби. Наше тіло — як доказ для психотерапевтів. Якщо постійно перебувати в напрузі, нічого хорошого для здоров'я не вийде. Емоції "застряють" в нашому тілі, але від них потрібно позбавлятися. Розповідаємо, як емоції проявляють себе фізично і як з цим боротися, інформує Ukr.Media.

Образа

Найпоширеніше почуття. Найчастіше образа проявляє себе через біль в спині. М'язові затискачі, скутість і дискомфорт — як наслідок образи, яка живе в вас. Поперек приймає на себе всі емоції, пов'язані із зобов'язаннями, непосильною працею і образою. Емоції мають величезний потенціал. Позбутися від затискачів можна за допомогою розкріпачення почуттів: не таїти в собі емоцію, не гасити негатив, а направляти у творче русло. І лише тоді буде гармонія.

Страх

З давніх-давен людським рефлексом при зустрічі зі страхом було втягування шиї і плечей. У сучасному світі відбувається те ж саме, тільки часто ми цього не помічаємо. Наприклад, коли має бути серйозна розмова зі строгим начальником. Людина перенапружує область шиї та плечей, викликаючи блоки та затискачі. Найстрашніше — блокується циркуляція енергії, а згодом людина страждає на мігрень. В такому випадку відмінним варіантом вирішення проблеми може бути масаж цієї зони і допомога фахівця. Від затискачів треба позбавлятися всіма можливими способами.

Гнів

Агресія, гнів, лють — це все дуже сильні і руйнівні почуття. Гнів виражає себе в болі в ногах. Ноги — фундамент людини, слабшають, болять. І це не просто так: через біль в ногах наше тіло як би говорить нам присісти, відпочити, розслабитися, щоб не зробити яку-небудь агресивну дію. Знайти причину гніву, розібрати її, задати собі питання: "Чому мене це так злить?". Усвідомити наслідки цієї емоції і просто попрацювати з нею — ось ліки від цієї хвороби.

Страждання

Страждання виражається в захворюванні легенів. Вони напружені і стають слабшими. Інфекції з меншою працею проникають в ослаблені легені. Кожна емоція відповідає за певний орган у нашому тілі. Вважається, що горе і страждання локалізуються саме тут, в легенях. Цю проблему можна розпізнати по почуттю здавленості в грудях. Це тиснуть відчуття, з якими потрібно боротися. Для цього допоможе періодично робити дихальну вправу — глибокий вдих і повільний видих.

Источник