Короткий відпочинок: декілька способів розслабитися за 5 хвилин

Рекомендації для п'ятихвилинного перепочинку.

У наш метушливий час кожній людині доводиться викладатися на повну, щоб домогтися пристойного існування. Ми багато працюємо, потім займаємося домашніми справами і клопотами, а в результаті, в кінці дня відчуваємо себе вижатими лимонами, і мріємо скоріше дістатися до ліжка, інформує Ukr.Media.

Але є багато видів відпочинку, які не вимагають витрат часу, але дозволяють буквально за 5 хвилин привести себе в тонус.

Варіант № 1

Є безліч продуктів, вживання яких може допомогти розслабитися і відпочити.

  • Шоколад. Плитка гіркого шоколаду допоможе підвищити настрій і уникнути стресу. Вченими доведено, що шоколад стабілізує в організмі вміст гормону кортизолу, це гормон стресу. Також регулює обмін речовин. Але зловживати цим продуктом все-таки не слід.
  • Зелений чай. Він володіє заспокійливими і розслаблюючими властивостями, допомагає позбутися від нервозності.
  • Манго. Цей фрукт містить ліналоол, ця речовина допомагає знизити рівень стресу в організмі.
  • Мед. Кілька ложечок цих ароматних ласощів зніме зайве накопичення збудження. Це чудовий засіб від наростаючої напруги і депресії.

Варіант № 2

Якщо ви знаходитесь на робочому місці, відчуваєте втому, яка заважає вашій продуктивності, спробуйте кілька перевірених методів.

  • Нехай у вас на роботі буде невелика подушечка. Покладіть на неї голову, розслабтеся. Уявіть, що це м'яка губка, яка при зіткненні з вашою головою, вбирає в себе все негативне, і втому, і тривогу, і нервозність.
  • Освойте кілька технік медитації. Є безліч способів відпочити, використовуючи ці методики, причому без відриву на довгий час від роботи.
  • Спробуйте використовувати дихання, щоб швидко і якісно відпочити. Розслабтеся у своєму кріслі. Дихайте повільно, спокійно, глибоко. Це допоможе знизити артеріальний тиск. Можна також використовувати метод дихання різними ніздрями. Перебуваючи в тому ж положенні, закривайте кожну з них по черзі, це ефективно знімає напругу.
  • Постарайтеся абстрагуватися від зовнішніх дратівливих факторів. Закрийте очі, щільно зімкніть повіки. Це поверне спокій і увагу.

Варіант № 3

Дуже допомагає в боротьбі з втомою розслабляючий масаж. Природно, навряд чи вийде скористатися послугами професійного масажиста в умовах робочого приміщення, але можна допомогти собі самому. Зробіть собі масаж рук. На кінчиках пальців знаходиться безліч нервових закінчень. Впливаючи на ці точки, можна позбутися від напруги, заспокоїтися, відпочити.

Зробіть собі масаж стоп. У цьому може допомогти невелика пластикова пляшка або тенісний м'ячик. Покатайте ці предмети п'ятами. Ефект від такого виду масажу не змусить себе довго чекати.

Варіант № 4

Якщо ви постійно знаходитесь перед монітором комп'ютера, дозвольте собі п'ятихвилинне розслаблення, подивіться у вікно. Відволікання від роботи, спостереження за перебігом звичайного життя за межами офісу, допоможе привести думки в порядок.

Тримайте своє робоче місце в порядку. Хаос навколо, створює хаос і всередині вас. Не варто робити собі зайвих приводів для роздратування.

Варіант № 5

Постарайтеся освоїти комплекс вправ, які допоможуть розслабитися, зняти напругу і втому. У цьому чудово допоможе розтяжка або біг на місці. Стоячи на місці, потягніться вгору, вниз, в сторони, це зніме напругу. Побігайте на місці, в цей момент відбувається викид ендорфінів в кров.

Який би з методів ви не підібрали для себе, важливо робити це із задоволенням. Не варто заганяти себе в кут надмірними навантаженнями. Давайте собі відпочити. І тоді такі поняття як стрес, депресія, роздратування вас не торкнуться.

Источник