Як правильно варити сосиски, щоб вони залишалися соковитими та не лопалися

Помилки в приготуванні сосисок.

Хто з нас не любить сосиски? Ці м'ясні напівфабрикати смачні, прості у приготуванні, ідеально підходять для сніданку нашвидкуруч. Усього пара хвилин у киплячій воді — і смачна страва, від якої не відмовиться ні доросла людина, ні дитина, готова! Але й у цій, здавалося б, простій справі є своє «підводне каміння». Часто після варіння сосиски можуть луснути. Чому так відбувається і як це запобігти, ви дізнаєтеся з нашої статті, інформує Ukr.Media.

Чому сосиски лопаються під час варіння

Якщо вам важливий не тільки смак страви, але і її зовнішній вигляд, то ви, напевно, хотіли б дізнатися про причини розриву та деформування сосиски в процесі її приготування.

Перше, що спадає на думку, це дешевий неякісний продукт. Однак лопатися при варінні можуть і сосиски, виготовлені з якісної сировини.

Причина цієї проблеми нерідко криється в оболонці, що покриває м'ясний напівфабрикат. Особливо схильні до розриву при варінні сосиски в натуральній оболонці. Целофанова ж більш надійна та міцна. Вона витримує високі показники температури та тиску.

Щоб зрозуміти, що відбувається з сосискою під час її термічної обробки, згадаємо шкільні уроки фізики. Продукт має циліндричну форму. У процесі нагрівання всередині нього виникає тиск. Він розпирає сосиску на всі боки з однаковою силою.

Оболонка ж стримує продукт від збільшення у розмірах та деформації, але тиск усередині через неї лише зростає. Ось чому так важливо, щоб вона була міцною.

Як варити сосиски, щоби вони не лопалися

Отримати не тільки смачну, але ще й гарну страву нам допоможуть такі кулінарні хитрощі:

  • варіть сосиски, не знімаючи з них целофан;
  • виконайте виделкою кілька проколів у целофановій оболонці, щоб зменшити тиск усередині продукту, що виникає при його варінні;
  • якщо ви збираєтеся варити сосиску в натуральній оболонці, спочатку обсмажте її на сковороді (цей простий прийом дозволить нам загартувати оболонку, зробить її більш міцною);
  • не варіть сосиски в окропі, а відразу ж зменште вогонь на конфорці до мінімуму після закипання води в каструлі.

Досвідчені кулінари радять нам відварювати цей м'ясний напівфабрикат не за +100 градусів за Цельсієм, а за +90. Завдяки цьому прийому він, напевно, не лусне.

Дотримуйтесь цих нехитрих правил, і сосиски після варіння у вас залишаться цілими, збережуть привабливий вигляд.

Источник