Як припинити жінці-керівнику бути начальником вдома

Як розучитися жінці командувати поза роботою.

Всі жінки реалізовуються по-різному. Але кожній важливо розвинути свій потенціал за межами сім'ї. Але як зробити так, щоб улюблена робота, що приносить радість, успіх і гроші, не шкодила сім'ї? Адже людина не може автоматично змінювати свої ролі. А рідних навряд чи влаштовує начальницький тон і постійний контроль, інформує Ukr.Media.

Як не бути начальницею вдома?

Перемикання з роботи на сім'ю

Дайте собі час. Спочатку необхідно розслабитися. Комусь достатньо просто побути в тиші і самоті, а комусь може допомогти музика, книга або хобі. Корисною може бути і прогулянка після роботи або фізичні вправи.

Зміна ролей

У кожної людини їх кілька, але для кожної має бути своє місце і обов'язки. І ці ролі можна символічно змінювати. Можна за часом: як годинник пробив 18-00 — жінка змінила роль начальниці на просто жінку, 18-30 — вона мати і дружина. Можна це робити за місцем: вийшла з дверей роботи — просто жінка, переступила поріг будинку — дружина і мати. А деяким допомагає який-небудь атрибут: робоча форма, брошка або якась річ.

Делегування повноважень

Адже дуже складно все робити і контролювати самому. Але грамотний підбір команди і делегування їм обов'язків може полегшити роботу і зменшити втому на ній. Та й вдома цей принцип може дуже допомогти. Діти стануть більш самостійними, і з'явиться більше часу для спілкування.

Зменшити контроль

Близьким людям потрібно довіряти, а не контролювати їх. Дітям цього вистачає і в школі, а чоловікові на роботі. Поважайте їх свободу вибору. Чим більші контроль і опіка, тим більше вони будуть закриватися і віддалятися. Контролюйте свої реакції, слова і питання. Чоловікові і дітям потрібна підтримка жінки, а не її оцінка.

Створення домашньої атмосфери

У кожної людини домівка викликає різні асоціації. Важливо, щоб кожен член сім'ї міг вдома розслабитися і відчути різницю між роботою або школою. Комусь подобається особлива обстановка, домашній одяг або запах їжі.

Душевне спілкування

Кожен день прекрасну стать оточує домашня і робоча суєта. Але немає нічого важливішого розуміння, що діється на душі у її рідних. Звичайно, жінка не відповідає за їхні емоції. Але без спілкування по душах не буде міцних і близьких відносин. Може дітям не вистачає уваги матері, а чоловіка пригнічує командний тон? Але якщо є постійне довірче спілкування, всі конфлікти будуть вирішуватися, а не накопичуватися.

Ніжність замість зарозумілості

Не всі жінки можуть і хочуть бути начальницями. Жінкам-холерикам це дається дуже легко. Але водночас їм важче перемикатися і бути більш м'якими. Але навіть якщо схильність до лідерства не ваша риса характеру, не забувайте міняти вираз обличчя і манери.

Не поєднувати справи

Але ж жінки в цьому майстри. Можна виконувати кілька побутових справ, але не слід їх поєднувати зі спілкуванням з близькими. Тут важливо не кількість часу, а його якість. Якщо ви присвячуєте час чоловікові або дитині — то акцентуйтеся, лише на ньому. Нехай на цю мить близька людина знає, що вона головна для вас зараз.

Уміння перемикатися і концентруватися приходить з досвідом і потім може стати звичкою. Але, як би складно не було це для жінки, жити з начальником для її домашніх — ще важче.

Источник