Як стати інвестором, отримуючи звичайну зарплату

Інвестиції — це "гра" яка здатна принести вам чималий прибуток.

Інвестор — це людина, яка грамотно використовує різні інструменти для зростання доходів і формування свого фінансового капіталу. Незважаючи на те, що багато хто вважає інвестиції занадто складною і заплутаною сферою, кожен може стати інвестором і навчитися правильно управляти своїми грошима, інформує Ukr.Media.

Більш того, якщо у вас зараз є депозит в банку, то ви сміливо можете вважати себе "інвестором" — адже ваші гроші почали працювати замість вас.

Інвестиції — це стратегічна гра-багатоходівка, яка здатна принести вам чималий прибуток (якщо ви зрозумієте її правила).

Особливо вигідно, як не дивно, інвестувати під час кризи, оскільки після спаду в економіці (рано чи пізно, але неминуче) починається її бурхливе зростання.

Саме цей турбулентний час здатний принести людині, яка вміє поводитися з грошима, дуже серйозні гроші. У недосвідченого ж інвестора криза, зазвичай, "відбирає" вкладені гроші.

Як правильно інвестувати? З чого повинен складатися "ідеальний" інвестиційний портфель? Яких вкладень краще уникати?

Зверну вашу увагу на 3 дуже важливих моменти:

Кожна ваша операція з грошима повинна вкладатися в вашу "особисту інвестиційну стратегію"

Звучить ця фраза надто заумно, тому пояснюємо її сенс.

Перед тим, як вкладати гроші, вам слід дуже великими мазками накидати план — стратегію своїх інвестицій.

З цієї точки зору, інвестиції діляться на 2 основних етапи:

1 етап — формування капіталу

Передбачає здійснення операцій з ризиком вище середнього (наприклад, покупка акцій), метою яких є активне нарощування розміру капіталу.

2 етап — збереження капіталу

Передбачає отримання стабільно-регулярного доходу від створеного капіталу (продаж акцій і покупка на виручені гроші облігацій або розміщення їх на банківському депозиті).

Інвестиції — це строгий розрахунок і дисципліна

Інвестиційна стратегія, розроблена з урахуванням особливостей вашої фінансової ситуації, дозволить уникнути збитків або повної втрати грошей.

Саме вона визначає і в кожен момент часу підказує вам — в які саме інструменти і активи слід вкладати свої гроші.

Завдяки стратегії ви завжди будете точно знати, яку частину накопичень слід вкласти в акції та облігації, скільки в нерухомість і кольорові метали, скільки грошей ви будете просто тримати в банку.

Важливий момент у формуванні інвестиційного портфеля — не варто вкладати всі гроші в один інструмент (яким би ефективним і високоприбутковим він вам не здавався).

Розподіл за різними інструментами допоможе вам підвищити прибутковість, знизити ризики і зробить ваше фінансове становище стійкийм і передбачуваним.

Резюме

  • Інвестором може стати кожна людина (навіть яка отримує звичайну зарплату).
  • Визначте свою особисту інвестиційну стратегію — саме вона підкаже вам, які інструменти (і в якому співвідношенні) увійдуть у ваш інвестиційний портфель.

Источник