Як варити квасолю без замочування: хитрощі досвідчених господинь

5 простих способів.

Квасоля — продукт не найшвидшого приготування, але іноді просто необхідно зварити її швидко. Для цього існує кілька способів, інформує Ukr.Media.

Спосіб перший

Щоб швидко зварити квасолю без замочування, потрібно залити її холодною водою і поставити варитися в каструлі на середній вогонь. Коли вода закипить, її необхідно злити і знову залити новою порцією холодної води. Повторювати дану процедуру до повної готовності бобів.

Спосіб другий

Ще один спосіб приготувати квасолю швидко, це під час варіння додати соду на кінчику ножа, а в кінці варіння пару крапель лимонного соку, щоб нейтралізувати дію соди.

Солити воду слід лише в кінці варіння квасолі, так як сіль уповільнює її приготування.

Спосіб третій

Існує ще один незвичайний спосіб приготувати квасоля без замочування швидко: з додаванням перед варінням сухого листя морської капусти. Варка займе хвилин 40, а якщо присмачити відвар спеціями, то можна ще отримати і досить смачний бульйон.

Спосіб четвертий

Також дуже швидко можна зварити квасолю в мікрохвильовці. Для цього потрібно викласти квасолю в скляний посуд і залити холодною водою, потім поставити в мікрохвильовку на 10 хвилин на максимальну потужність. Після цього квасолю потрібно перемішати, посолити і знову поставити варитися на 15-20 хвилин до повної готовності.

Спосіб п'ятий

А ще зварити квасолю швидше допоможе скороварка або мультиварка. У скороварці квасоля звариться хвилин за 40, а в мультиварці на режимі "Тушкування" для цього знадобиться близько години. Солити таку квасолю потрібно перед цим.

Источник