Як уже на співбесіді зрозуміти, що не варто працювати у цій компанії

Як не зіпсувати собі кар'єру і не витратити час даремно.

Є речі, на які експерти радять звертати увагу вже на першій співбесіді. Якщо ви помітите щось з того, що описано в даній статті, навіть не здумайте влаштовуватися на таку роботу, інформує Ukr.Media.

Ви чекаєте дуже довго

Буває так, що ви — не єдина людина в черзі на співбесіді або у начальника або менеджера є термінові справи. Однак навіть десятихвилинної затримки бути не повинно, якщо вас запросили на певну годину. Якщо співбесіда не починається через 15-20 хвилин, це вже показує, що ваш час не цінують. З такими людьми точно не варто працювати.

Компанія нова

Якщо вона тільки що з'явилася, можуть виникнути труднощі. По-перше, бізнес може не злетіти. По-друге, компанія може виявитися не зовсім сумлінною. Якщо ви хочете стабільності та відкритості, вам потрібна компанія, про яку ви можете знайти відгуки в Інтернеті і яка існує багато років.

Вам пропонують роботу, про яку не йшло мови раніше

Ви знайшли вакансію, а потім спілкувалися з менеджером в інтернеті або телефоном. Вам озвучили одні умови і обов'язки з зарплатою, але на співбесіді інформація змінилася. Або ваше місце вже зайняли, або тут щось нечисто.

Відсутність точної інформації про умови праці

Така робота буде для вас пеклом, тому що вас намагаються обдурити. Нормальний роботодавець відразу говорить про те, яка буде зарплата, з чого вона буде складатися. Він відразу розповідає, за яким графіком ви будете працювати, в які святкові дні ви будете відпочивати, як буде формуватися ваша відпустка і так далі.

Вас беруть на роботу занадто швидко

Це теж повинно вас насторожити, особливо якщо крім вас ніяких кандидатів немає. Швидше за все, роботодавець давно шукає людину на цю посаду. Ви — єдина надія HR-менеждера нарешті закрити цю вакансію.

Занадто неформальне спілкування в колективі

Це не дуже добре, тому що в серйозних компаніях так не прийнято. Атмосфера повинна бути позитивною і легкою, але фамільярності місця на роботі бути не повинно, особливо якщо йдеться про важливу посаду.

Источник