Як зрозуміти, що вам заздрять на роботі

Заздрісників на роботі можна легко виявити.

Усі люди заздрять один одному. Ця властивість є у всіх, особливо вона проявляється серед колег у жіночому колективі. Є кілька ознак, які допоможуть зрозуміти, чи наявна заздрість у середовищі співробітників, чи ні, і як з нею впоратися, інформує Ukr.Media.

Несправжня радість

Заздрісні люди будуть прагнути першими привітати людину з будь-яким її досягненням. Вони можуть говорити компліменти, які навіть здадуться щирими, але потім, після виходу з кабінету, їх тон зміниться. Заздрісні люди часто прикидаються, і намагаються відволікати увагу від справжніх почуттів. У даному разі потрібно відповідати тим самим. Це допоможе їм підвищити свою самооцінку, і вони почнуть менше заздрити.

Знецінювання

Заздрісник намагатиметься принизити досягнення людини незалежно від того, скільки зусиль довелося їй докласти. Він може говорити про те, що їй просто пощастило досягти успіху. Чим більше людина почне досягати, тим більше негативу буде виходити від заздрісників. У даному разі найпростіше зберігати скромність і не втрачати впевненість у тому, що людина на це заслуговує.

Перебільшення успіху

Коли заздрісника мучить заздрість, він робить усе можливе, щоб підняти свій успіх. Наочніше це можна побачити у момент святкування чужого досягнення. Винними у всьому є комплекси. Заздрісна людина не впевнена у собі, і таким чином намагається помірятися власними успіхами з чужими.

Імітація поведінки

Заздрісні особистості мріють здаватися кращими за об'єкт заздрості, хоча такими насправді не є. Найчастіше вони намагаються наслідувати успішних людей у одязі, манері поведінки, мовленні. У цьому випадку можна допомогти своїм прикладом, а не провокувати заздрість.

Конкуренція

Оскільки заздрісники завжди хочуть відчувати перевагу над іншими, вони часто схильні конкурувати. Успішній людині можна або відмовитися від цього, або ж прийняти бій.

Радість невдачі

Коли успішна людина припускається якоїсь помилки, заздрісник дуже радіє, хоча зовні це ніяк не показує. Тому необхідно навчитися правильно переносити невдачі. Потрібно завжди нагадувати усім про те, що помилки — цілком нормальне явище, і у цьому немає нічого страшного. Якщо людина не буде засмучуватися, то заздрісник позбудеться можливості отримати задоволення.

Плітки й чутки

Заздрісники знайдуть привід і можливість попліткувати за спиною, що може зіпсувати репутацію успішної людини. У такому разі слід заздалегідь з ними поговорити. Це їх здивує, але лише у такий спосіб можна буде втихомирити заздрісників.

Ненависть

Часто трапляється таке, що серед колег є жінка, яка ненавидить певну людину. У даному разі винною у цьому також є заздрість. З цією ситуацією складно боротися. Найкраще зовсім викреслити людину зі свого життя, не намагаючись йти з нею на примирення і з'ясування відносин.

Посмішка і очі

За жестами і мімікою обличчя теж можна визначити заздрісників. Коли людина посміхається лише ротом, то це свідчить про те, що вона не є щирою. Спілкуючись з людиною, слід також дивитися на її очі, тому що заздрісник буде їх ховати або відводити у інший бік.

Оцінити щирість людини можна за амплітудою її рухів. Скуті люди зазвичай намагаються щось приховувати.