Яку користь для організму може принести вживання чаю з молоком

У деяких випадках чай з молоком є корисним.

Зелений і чорний чаї — одні з найпопулярніших у світі напоїв. Обидва вони виготовляються з листя однієї рослини, зібраного на різних етапах зрілості і обробленого різними способами. Обидва багаті на антиоксиданти. Флавоноїди у складі чаїв захищають клітини організму від пошкоджень вільними радикалами, запобігаючи окислювальні процеси, які викликають передчасне старішання і провокують виникнення різних хронічних захворювань, інформує Ukr.Media.

Англійська традиція пити чай з молоком викликає безліч суперечок. У першу чергу через сумнівність користі лактози для організму дорослої людини. Багато фахівців сходяться на тому, що навіть людям без непереносимості лактози вживати її абсолютно не потрібно. Але це питання досі ще залишається відкритим, оскільки ані користь, ані шкоду молока вченим довести поки не вдається.

З іншого боку, молоко — дуже поживний продукт, що є багатим на білок, кальцій і калій, які необхідні для здоров'я кісток і нормальної регенерації тканин. Коли ви додаєте молоко у чай, ви поєднуєте його поживні властивості з антиоксидантами чаю. Багато досліджень підтверджують ефективність такого тандему у боротьбі з високим холестерином і для очищення кровоносних судин.

Чай з молоком допоможе вам підбадьоритися, не дратуючи при цьому слизові шлунково-кишкового тракту, як це робить кава. Матча-латте стане набагато більш здоровим вибором для вашого шлунку, а підбадьорить не гірше за звичайний кавовий варіант.

Таким чином, якщо молоко є частиною вашого щоденного раціону і ви нормально переносите лактозу, чай з молоком пити можна. Такий тандем може принести користь організму завдяки взаємодії активних речовин у обох продуктах.