Жучки в крупі: через що з’являються і як з ними боротися

Як зберегти запаси продовольства.

Кулінари, що зібралися приготувати якусь страву з використанням крупи, іноді з прикрістю помічають, що необхідний інгредієнт неабияк зіпсований комахами, інформує Ukr.Media.

Факторів, які впливають на те, що в рисі чи гречці завелися жучки, кілька:

  • нехтування санітарними нормами,
  • порушення товарного сусідства,
  • негерметична упаковка (особливо схильні до зараження крупи, які продаються на вагу),
  • термін придатності, що минув.

Все перелічене свідчить про провину недобросовісного постачальника. Проте в деяких випадках самі господині спричиняють те, що у крупах завівся «жилець». Так буває тоді, коли запаси зберігалися неправильно, саме у сирому місці.

Так само зростає ризик появи у крупі комах, якщо в якісної продукції вийшов термін придатності. Пам'ятайте — всі прострочення слід безжально викидати.

Зрештою, спровокувати виникнення шкідників здатна і неправильно підібрана тара для зберігання. Оптимальний варіант — скляні банки або пластикові ємності, кришка у яких щільно закривається.

Що ж робити, якщо ви раптом виявили відкриття, що неприємно вразило вас? Відповідь проста — відразу ж позбавлятися заражених продуктів. Тару, в якій зберігалися крупи, необхідно ретельно вимити із содою. Те саме слід зробити і з полицями в кухонній шафі.

Пшоно, перловку та інші крупи за бажання можна зберегти — достатньо обробити їх за допомогою температури. Просійте крупи через дрібне сито, а потім відправте на добу в морозилку, або на 10-15 хвилин в духовку при температурі 100-120 градусів.

Источник