Кілограми не йдуть: 4 ознаки того, що ваш метаболізм працює неправильно

Ви намагаєтеся схуднути, але вага чомусь вперто не йде.

Коли мова заходить про повільний метаболізм або обмін речовин, то мається на увазі, що організм неефективно розпоряджається калоріями, які отримує з їжею. Замість того, щоб використовувати їх для вироблення енергії, він задіює калорії для формування жирових запасів, інформує Ukr.Media.

Постійно холодно

Коли тіло активно витрачає калорії на виробництво енергії, виділяється досить багато тепла, щоб не страждати від мерзлякуватості навіть в умовах прохолоди. Люди з повільним метаболізмом скаржаться на холод не лише коли об'єктивно холодно — їхня мерзлякуватість є підвищеною. Зокрема, у них мерзнуть руки та ноги — це одна з ознак того, що організм не вважає вироблення енергії разом із теплом пріоритетом для виживання та уповільнює кровообіг.

Суха шкіра

Якщо ви не перебуваєте постійно в приміщенні з працюючим опаленням і не страждаєте від зневоднення, але ваша шкіра все одно суха, це також може бути пов'язано з повільним обміном речовин. У його випадку організм забезпечує кровопостачання тільки для стратегічно важливих органів. Шкіра обличчя до них не належить. Не отримуючи з кров'ю поживні речовини в потрібному обсязі, вона псується — піддається сухості, висипанням.

Випадання волосся

Діє той самий принцип, що і зі шкірою обличчя. Через повільний метаболізм волосяні цибулини мляво забезпечуються кров'ю.

Втома

Відчуття млявості вранці та сильний спад енергії вдень (приблизно о 14-15 годині) вважається класичною ознакою порушеного обміну речовин.

Чому метаболізм сповільнюється?

Поширеними причинами є поганий або недостатній сон, сильний стрес, відсутність нормального відпочинку, надто низька фізична активність, а також незбалансоване харчування, яке не дає організму потрібних йому поживних речовин у вигляді макро- та мікроелементів.

Источник