Лікарі назвали алкогольний напій, який найбільше надає негативний ефект на серцевий м’яз

Краще від нього відмовитися.

Медики розповіли, який алкоголь найшкідливіший для серця. Також вони назвали алкоголь, яким можна іноді балуватися. Так, найнебезпечнішим алкоголем для серця є коктейль Еспресо мартіні. Espresso Martini — коктейль на основі горілки, кавового лікеру, кави еспресо і цукрового сиропу. Така "гримуча суміш" з депресивного алкоголю і стимулюючого кофеїну б'є по органу. При вживанні такого напою серцевий пульс збільшується, тиск підвищується, активується робота нервової системи, інформує Ukr.Media.

Вчені зазначають, що вживання заварної кави сприяє зниженню ризиків серцевої недостатності. Але, коктейль з алкоголем і кавою несе лише негативний ефект. Медики відзначають, що в такому випадку кава маскує дію спиртного, це може призвести до того, що людина дозволяє собі випити більше. В результаті серце може просто не витримати. Мало того, Еспресо-мартіні сам по собі досить калорійний продукт.

Якщо ж ви хочете побавити себе келихом чогось міцнішого за чай, то фахівці радять випити келих вина. В крайньому разі краще випити чистий алкоголь з льодом, келих пива або натурального сидру.

Источник