Лікарі пояснили, чому небезпечно приймати половину пігулки

Дроблення таблеток на частини може загрожувати побічними ефектами.

Ділити на частини можна лише 4% всіх лікарських препаратів. При руйнуванні структури таблетки, вся порція діючої речовини, яка повинна всмоктуватися в кров поступово, потрапляє в організм відразу, це може посилити побічні ефекти, повідоми лікарі, інформує Ukr.Media.

Спеціалісти заявили, що таблетки, вкриті оболонкою, наприклад, для поліпшення роботи травної системи, у жодному разі не можна розламувати або розтирати в порошок, так препарат просто потрапляє в шлунок і вже не подіє в кишечнику.

У таблетках пролонгованої дії є спеціальні пори, які пропускають певну дозу речовини протягом обмеженого періоду часу або відстрочено. Зруйнувавши структуру таблетки, ви отримаєте всю дозу відразу ж. Побічні ефекти можуть проявитися ще сильніше — підкреслили фахівці.

Розділена навіть на маленькі частини таблетка може застрягти в стравоході, тому приймати будь-які ліки краще строго по інструкції, не варто запивати водою таблетки для розжовування або намагатися проковтнути ті, що необхідно попередньо розчинити у воді.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

Источник