Лікарі дали поради, як не підхопити застуду цієї зими

Звички, які потрібно виробити в холодний період, щоб не хворіти.

У зимову пору року всі говорять про те, що доводиться хворіти, що відбувається це не так рідко. Нікому не хочеться опинитися викинутим з життя, відчувати себе погано, інформує Ukr.Media.

Щоб такого не відбувалося, необхідно стежити за собою, піклуватися про себе, зміцнювати імунітет. Все це є загальними рекомендаціями, дотриматися яких іноді складно.

Але додати конкретики можна. Щоб уберегти себе від застуди, потрібно пам'ятати про 4 моменти.

Правильно харчуватися

Від споживаних продуктів залежить буквально все. Потрібно підвищувати опірність організму до інфекцій, а для цього буде потрібно зробити раціон збалансованим. У нього обов'язково потрібно включити білкові продукти, до яких відносяться біле м'ясо, риба, бобові.

Овочів і фруктів серед іншої їжі повинно бути максимально багато, тому що вони є джерелом вітамінів, клітковини і антиоксидантів.

Правильно одягатися

А це означає, що носити потрібно речі, які відповідають погоді. Не варто занадто сильно кутатися, тому що так часом доведеться потіти, що створить тільки додатковий ризик захворіти.

Але і занадто легкі речі не потрібно носити. Річ у тім, що так доведеться постійно переохолоджуватися, що і призведе до застуди, а в деяких випадках і до більш серйозних станів.

Уникати місць скупчення людей

Це не означає, що потрібно закриватися вдома зовсім. Слід просто пам'ятати про необхідність тримати дистанцію. У компаніях можна бувати, можна зустрічатися з друзями, ходити на роботу.

Але ось на масові заходи в сезон епідемії, застуд краще не ходити. Там ризик заразитися завжди високий.

Мити руки

Робити це слід частіше. Річ у тім, що не торкатися до очей, до рота, до обличчя, як рекомендують, не у всіх виходить. З цієї причини потрібно зробити подібні дії максимально безпечними.

А для цього достатньо буде частіше мити руки, використовувати при цьому мило, щоб вбивати всякий раз всіх бактерій. Гігієна буде дотримана в такому випадку.

Ці звички взимку потрібно виробити. В такому випадку застуди не будуть про себе давати знати, не будуть проявлятися.

Источник