Найпоширеніші помилки, які трапляються з кондитерами на початку їхньої роботи

Йдемо підкорювати кондитерський світ!

Багато починаючих кондитерів припускаються помилок, через що інтерес до діяльності швидко пропадає, інформує Ukr.Media.

Хочеться продавати десерти, а з чого почати — незрозуміло.

Немає конкретного поля діяльності

Багато хто береться за все й одразу, ніде так і не домігшись результату. Слід почати з найпростішого, розповіли експерти.

Для приготування бісквітних виробів знадобляться одні інструменти і техніка. А ось тістечко "Павлова" або меренговий рулет — зовсім інші. До чого лежить душа можна визначитися, гортаючи стрічки кондитерів.

Непотрібні покупки

Список покупок обов'язковий. Що стосується міксера, то він повинен володіти високими технічними характеристиками.

Духовка краще електрична. Якщо газова — міняти не варто, але в перспективі, якщо справа піде — багато кондитерських виробів просто неможливо приготувати в газовій.

Для приготування зефіру потрібна потужна машина — кухонний комбайн, а для приготування тістечок «макарон» електрична духовка. Тут все залежить від того, на який десерт націлений майбутній кондитер.

Відсутність потрібних покупок

Що варто купити відразу: плівку харчову, фольгу, килимок для випічки силіконовий, форми для випічки — металеві квадратні і круглі, вінчик, лопатки силіконові, мірні склянки.

Також ваги кухонні, поворотний столик, шпателі для вирівнювання торту металевий і пластмасовий, стакан високий для збивання.

Самонавчання

Багато хто вважає, що для навчання досить подивитися кілька відео у блогера, ведучого кулінарну сторінку. Деякі з них діляться рецептами і лайфхаками на безкоштовній основі.

Знайти людину, яка стане прикладом для наслідування, і вчитися готувати можна абсолютно безкоштовно. Найчастіше це досвічений кондитер, про якого знають в місті і за його межами, у нього цікавий блог, багато навчальних відео і робочих рецептів.

Багато блогерів, які ведуть акаунти про їжу, пишуть рецепти, які не мають нічого спільного з реальністю. У них красиві фотографії, багато відео, і навіть лайфхаків. Але ці люди не націлені навчати інших, і рецепти їх не працюють. Їх мета — продати себе і отримати підписників.

У професійних кондитерів всі рецепти, навіть безкоштовні — робочі. Їм важлива репутація. Таким сторінкам можна довіряти. Їх тільки потрібно знайти.

Спроба економити на продуктах

Перший час, поки немає чіткого розуміння, що і чим можна замінити — економити не можна. Якість продуктів — запорука гарного результату.

Складно вчитися на неякісному матеріалі. У кожному місті, зазвичай, є 2-3 кондитерських магазини. Багато також здійснюють доставку в менші міста. Їх потрібно пошукати.

Перетворити хобі в мистецтво — легко. Тільки потрібно любити, те, що робиш.

Источник