Неочевидні факти, чому ви ніяк не можете розбагатіти

Існує три причини, за якими у вас досі не вийшло розбагатіти.

Навіть "середній клас" часом не влаштовує нинішнє матеріальне становище, і тому багато хто мріє розбагатіти. На жаль, вдається це не всім, і ми дізналися, чому: існує три неочевидних причини, за якими ви досі не багаті, інформує Ukr.Media.

Навіть ті, хто начебто задоволений поточним рівнем доходу, мріють про те, щоб коли-небудь розбагатіти: інтерес до красивого життя та інших принад, доступних лише багатим людям, періодично підігрівають телепередачі, красиві фотографії в соціальних мережах. І нічого ганебного в тому, щоб поліпшити рівень і якість життя, немає, що б не говорили заздрісники й моралісти. На жаль, в спробах прийти до фінансової стабільності та незалежності більшість людей робить безліч фатальних помилок, які не дають домогтися бажаного.

Причина перша: ви боїтеся розпоряджатися грошима

Боязнь розпоряджатися що великими, що маленькими грошима часто бере свій початок ще в дитинстві. Багатьом з нас батьки вселяли, що той, у кого багато грошей обов'язково нечесна людина, яка заробила, обманюючи інших людей. Після такої інформації багато хто починає вважати, що бути заможним, мати багато грошей — непотрібна надмірність, і вже в більш зрілому віці підсвідомо уникають грошей, намагаючись позбутися від них відразу ж, як тільки вони з'являються.

"Зарплатний" день, а по дорозі додому на очі попалося модне пальтечко вартістю в третину місячного доходу? Беремо! Потрібно оновити ноутбук, дешеві моделі не вражають, дорогі подобаються, але на них не вистачає грошей? Плювати, візьмемо кредит!

Зрозуміло, така тактика ні до чого хорошого привести не може: і без того скромний бюджет завдяки їй здувається в дуже короткі терміни. Боязнь розпоряджатися грошима, бажання якомога швидше позбутися від них не зможуть допомогти вам розбагатіти: найімовірніше, так ви досягнете зворотного ефекту. Неправильно розподілені грошові кошти навіть можуть змусити вас влізти в борги або скористатися позикою, а цього робити точно не потрібно.

Причина друга: ви ненавидите багатих людей

Багато людей усвідомлено ненавидять багатих: мовляв, злодій суцільний, незрозуміло на чому розбагатіли, з жиру бісяться, а простій людині часом не вистачає навіть на найнеобхідніше. Зрозуміло, заперечувати те, що деякі люди сьогодні відчувають досить великі проблеми з грошима, немає ніякого сенсу: на жаль, проблема бідності все ще не вирішена.

Попри це, ненавидіти багатих людей і укупі з ними гроші точно не варто: так ви тільки погіршите своє становище. Подібна установка абсолютно не годиться навіть для того, щоб просто поправити своє фінансове становище — про те, щоб розбагатіти, мова, природно, не йде. Відчуваючи негативні емоції до грошей, ви маєте всі шанси позбутися мотивації, яка могла б змусити вас працювати для того, щоб стати багатшими. Нероби розбагатіти не можуть: для того, щоб хоча б чогось домогтися, доведеться докласти чимало зусиль.

Причина третя: ви дуже багато мрієте

Існує категорія людей, які гроші, багатство і багатих зовсім не засуджують і навіть самі мріють про щось подібне, але на жаль, мріями все і обмежується. Професійні будівельники повітряних замків не вважають, що багатство потрібно заслужити або заробити: вони, навпаки, вважають, що потрібно тільки дочекатися, поки "пані удача" зволить повернутися до них обличчям. Основну масу свого вільного часу такі діячі присвячують мріям, які ніколи не стати дійсністю. Попри те що мріяти корисно, займатися цим цілодобово не варто: великий ризик ніколи не досягти задуманого.

Як бачите, далеко не завжди причини того, що ви ніяк не можете розбагатіти, очевидні — наприклад, не пощастило з роботою, не виходить управляти власною справою і так далі. У деяких випадках причини бідності зовсім інші, на перший погляд, навіть не пов'язані безпосередньо з грошима.

Источник