Непомітні помилки у готуванні, через які ваші страви з разу в раз виходять несмачними

Саме вони непомітно для кухаря псують якість та смак страв.

Ви любите кулінарію, але страви до смаку щоразу виходять не такими, як замислювалися? Не впадайте у відчай, адже ми знаємо, як уникнути непомітних помилок, що псують вам куховарство, інформує Ukr.Media.

Не починайте готувати, доки не прочитаєте рецепт повністю

Для багатьох людей це здасться очевидним, але не завжди так просто. Іноді, починаючи куховарити, ми не читаємо рецепт до кінця і робимо помилки у розрахунку кількості інгредієнтів, порядку та часу приготування. Тому на початку важливо прочитати рецепт повністю і переконатися, що ви розумієте, що потрібно робити і в якій послідовності. Лише після цього можна починати готувати.

Таймер — ваш найкращий друг

Ще одна поширена помилка під час готування — неправильний розрахунок часу. Якщо тримати на сковороді або в каструлі інгредієнти надто довго, то продукти пересохнуть, а якщо надто мало — будуть сирими. Щоб уникнути цього, використовуйте таймер і слідкуйте за часом у процесі приготування.

Залишіть творчість професіоналам

Якщо ви вирішили замінити половину інгредієнтів у рецепті, не дивуйтеся, що страва вийшла жахливою. Спробуйте слідувати рецепту точно, а потім, коли ви станете досвідченішим кухарем, можете експериментувати з продуктами. Але пам'ятайте, що професіонали витрачають багато часу та енергії на тестування та вдосконалення рецептів, тому не соромтеся довіритися їхньому досвіду.

Не кладіть м'ясо на напівхолодну сковороду

Дуже важливо добре прогріти сковороду, перш ніж почати смажити м'ясо. Якщо ви покладете соковитий стейк або котлети на холодне начиння, то все почне прилипати, а гарної скоринки точно не вийде. Тому спочатку добре прогрійте сковороду на середньому вогні, а потім кладіть на неї м'ясо і смажте до готовності.

Не забувайте куштувати їжу в процесі приготування

Одна з головних, але таких непомітних, на перший погляд причин, чому страви не виходять такими смачними, як очікується, — ми не пробуємо їх у процесі. Коли люди готують, часто забувають, що кожен інгредієнт та кожен етап приготування можуть змінити смак страви. Щоб переконатися, що все йде за планом і відповідає вашим смаковим очікуванням, не забудьте куштувати їжу на кожному етапі готування.

Тепер, коли ви знаєте всі ці секрети, зможете уникнути непомітних помилок і навчитися в результаті готувати страви, які зачаровуватимуть своїм смаком домашніх та гостей. Але не забувайте, що головне в кулінарії це любов до їжі і бажання порадувати близьких. Як кажуть, апетит приходить під час їжі!

Источник