Поради, які допоможуть навчитися вставати рано

Виявляється все легко і просто.

Поспати довше, повалятися в ліжку після пробудження — те, що любить практично кожен. Але сучасний світ так влаштований, що всі важливі події в ньому відбуваються в першій половині дня, що всі організації починають свою роботу саме в ранкові години, інформує Ukr.Media.

Людині потрібно не тільки встигати вчасно приходити на роботу, але ще і вранці встигати щось робити, займатися собою. Все це не представляється можливим, якщо спати довго, якщо не підніматися з ліжка до останнього.

Вихід з положення є тільки один — вставати рано. Навчитися це робити може будь-хто, якщо буде слідувати декільком рекомендаціям.

Поступовість

Саме цього принципу слід дотримуватися в першу чергу. Кожен день слід наводити будильник всього на 5 хвилин раніше, ніж він дзвонив минулого разу. Це допоможе не випробувати стрес, але водночас перебудуватися на більш раніше пробудження.

Не варто забувати заповнювати брак часу сну. Для цього слід лягати на ті ж 5 хвилин раніше кожен день.

В такому випадку графік сну зрушиться, вийде і раніше засипати і прокидатися, тоді коли потрібно.

Вставати відразу

Як тільки будильник задзвонить, не потрібно вимикати і перевертатися на інший бік.

Необхідно відразу ж вставати, пускати в кімнату сонячне світло, відсмикуючи штори. Це допоможе швидше підбадьоритися, позбутися від сонливості.

Не зайвим буде відразу ж випити склянку води, щоб запустити процеси метаболізму в організмі, наповнити шлунок, не з'їсти за рахунок цього на сніданок забагато, за рахунок чого може почати хилити на сон.

Будувати плани

Вони повинні бути з ранку. Можна запланувати зробити зарядку або взагалі провести повноцінне тренування, прийняти після цього душ. Це буде відмінним стимулом прокинутися раніше, адже треба буде все встигнути, не поспішаючи при цьому.

Якщо не хочеться фізичної активності в ранкові години, то можна просто перевірити пошту або скласти план на майбутній день. На свіжу голову це вдасться зробити набагато швидше звичайного.

Всі ці поради допоможуть поступово почати прокидатися рано. Така практика на самому початку буде здаватися складною, але з плином часу вдасться увійти в смак, за рахунок чого вона буде лише задоволення дарувати.

Источник