Правила багатства Джона Рокфеллера, які допоможуть вам стати успішнішими

Секрети найбагатшої людини у світі.

Всі хочуть заробляти багато грошей і бути успішними, але не у всіх це виходить. Настав час ознайомитися з секретами успіху Джона Рокфеллера — найбагатшої людини початку 20 століття, інформує Ukr.Media.

Працюйте на себе і будьте наполегливими

У дитинстві Джон з головою поринув у важку працю. Він з ранніх років розумів всю цінність грошей, тому почав заробляти їх вже в ранньому віці, купуючи цукерки і продаючи їх дітям трохи дорожче. Як говорив він сам в зрілому віці, найголовніша якість будь-якої людини, яка хоче досягти успіху, — наполегливість. Всі поставлені ним цілі досягалися, нехай і не без проблем.

Навчіться економити

Шукайте місця, де ви можете купувати товари дешевше. Плануйте свої покупки, строго дотримуючись списку і потреб. Не витрачайте гроші на те, що взагалі не має ніякого сенсу. Використовуйте їх для примноження свого капіталу. Як говорив сам Джон, вміння стежити за витратами дозволило йому вже в 18 років стати партнером по бізнесу. Навчіться цінувати кожну гривню і кожну копійку, навіть якщо ви вже володієте непоганим станом. Це не жадібність, а здоровий глузд.

Якщо ви бідні, вам необхідно відкривати свій бізнес

"Якщо грошей немає зовсім, потрібно відкривати свій бізнес прямо зараз" — так звучить головна порада мільярдера. Саме відкриття свого бізнесу дозволило Рокфеллеру вибратися з бідності. Так, це не просто, але потрібно прагнути до того, щоб ваші ідеї, прихований потенціал або хобі допомагали вам заробляти і отримувати від життя більше.

Гроші йдуть від людей

Щоб стати багатими, вам потрібно спілкуватися. Рокфеллер розповідав про те, що доброзичливе спілкування з людьми допомогло йому завести масу корисних знайомств. Він слухав чужі історії про життя, завжди давав можливість людині висловити свою думку, а лише після цього озвучував свою.

Шукайте пасивне джерело доходу

Пасивний дохід може зробити вас багатими. Згодом Джон Рокфеллер перестав брати участь у робочому процесі, переключившись на інвестиції. Він завжди говорив своїм дітям про те, що потрібно забезпечувати себе пасивним доходом, тому що саме він дозволяє жити у своє задоволення.