Психосоматика грошей — ваше тіло розповість про відносини з ними

У тілі можна виділити чотири основні грошові зони.

Одна з них пов'язана зі способом отримання грошей, інша — з тим, як вони йдуть, третя — з накопиченням, четверта — з умінням звертати гроші в багатство, інформує Ukr.Media.

Перша зона: отримання грошей — шия

Оцініть її стан. Чи можете ви вільно, без напруги і хрускоту крутити шиєю і повертати голову? Якщо так — то також легко ви можете побачити різноманітні способи отримання грошей.

Шия — це зона можливостей і свободи вибору! Вільна, рухлива, легка незаблокована шия говорить про те, що з вибором у вас все в порядку. Ви бачите для себе безліч варіантів розвитку подій і не вбачаєте проблеми в зміні сценаріїв свого життя. Легко приймаєте як себе, так і інших людей. Не маєте жорстких ригідних установок. Легко йдете на компроміс. Вільно висловлюєте свої думки і почуття. Легко висловлюєте свою власну думку. Вільна шия надає тілу жвавість, а самій людині швидкість реакції.

Люди з заблокованою шиєю дивляться тільки прямо. Це погляд підлеглого, офіцера або солдата.

Проаналізуйте свої фінансові сценарії. Можливо, ви вперті і недовірливі, часто чините опір. Чи не захоплюєтеся ви надмірно одними і тими ж технологіями? Чи не захоплює вас повністю одна фінансова схема, яку ви починаєте активно всім нав'язувати? "Дивись туди — тільки туди", — як би говорить ваше тіло.

Друга зона: розподіл грошей — руки

Не даремно кажуть — гроші витікають крізь пальці. Уявіть собі, що хтось, простягає вам купюру. Простягніть руку і візьміть її. Як ви це будете робити? Оцініть, чи не виникло в руці напруги. Якщо виникло, то де?

В кисті? Значить, для вас має значення, як вам дають гроші, хто їх дає, з якими словами. Ви надаєте великого значення ритуальності отримання грошей. Не сподобається, як дають, — можете відмовитися навіть від заробленого. Чи добре це? Чи не забагато умовностей і церемоній?

У передпліччі? Вам важко приймати рішення щодо грошей. Не туди і не сюди, як то кажуть. Вам важко брати, важко віддавати, важко робити покупки і вкладати гроші. Перш ніж зважитися на щось, ви десять разів подумаєте і часто саме через це опиняєтеся в програші. "Хто не ризикує, той не п'є шампанського" — згадуйте про це іноді, і гроші самі поллються вам в руки.

У плечі? Вам важко пустити гроші у своє життя. Взяти — то ви їх можете, а ось далі починаються душевні терзання. Можливо, ви з тих, хто вважає, що гроші — бруд, гроші розбещують людину. Підсвідомо ви дистанціюєтеся від них. Гроші завжди стоять на порозі вашого будинку, а ось в будинок ви їх не пускаєте. Одумайтеся, адже їм може набриднути там стояти, і що ви будете робити тоді?

Як ви передаєте гроші? Широким рухом руки простягаєте розгорнуту купюру — ви щедра і впевнена в собі людина. Тримаєте купюру близько до себе і чекаєте поки людина сама протягне за нею руку — ви не впевнені у тому, що ці гроші варто віддавати. Можливо, боязкі, не дуже впевнені в собі і важко розлучаєтеся з грошима.

Третя зона: накопичення грошей — живіт і таз

Не даремно багату людину завжди зображують таким собі товстуном з великим животом.

Але великий живіт — це одночасно і знак того, що у людини багато страхів. А страхи не дозволяють нам вільно розпоряджатися грошима. Страх втратити добробут проявляється в жадібності, а жадібність в повноті. Так як же бути?

М'який, але не повний, підтягнутий акуратний животик, вільні рухи тазом, витончена хода, як у східних танцівниць і танцівників, свідчать — перед нами людина, задоволена життям, людина, що вміє радіти і отримувати задоволення від кожної миті, досвідчена у всіх плотських насолодах і не комплексує в питаннях збільшення свого багатства. Тому, хочете грошей, займіться східними танцями.

Цікаво, що одна із зон нерозумного накопичення — це сумнозвісні галіфе (на стегні, ззаду). У людей жадібних, особливо, жадібних до чужих грошей, галіфе "ще те". А у тих, хто легко розлучається з грошима і спокійно витрачає їх на інших людей, — з цією частиною тіла все в порядку.

Четверта зона: збільшення багатства — ноги

Чим міцніше ноги, тим легше людині побудувати свій добробут. Будинок, стабільний бізнес, міцний дохід, предмети розкоші. Все це приналежність вже не грошей, але багатства.

Щоб утримати багатство, треба міцно стояти на ногах. Якщо у вас слабкі ноги, ви часто оступаєтеся, підвертаєте стопи, у вас були випадкові, безглузді переломи, у вас варикоз або будь-які інші хвороби ніг, все це вказує на те, що стабільності у вас немає, а, можливо ви її боїтеся.

Навчіться міцно стояти на ногах. Виробіть собі ходу переможця. Ступайте на всю стопу, пружинячи в колінах і переносячи вагу тіла на опорну ногу. Припиніть ходити на підборах, поки не навчитеся відчувати опору під ногами. Влітку частіше ходіть босоніж по землі. Зміцнюйте ноги і встановлюйте втрачений зв'язок із землею.

Источник