Скільки пиріжків можна з’їдати за день без ризику для здоров’я

Поради від дієтологів.

Хто не любить пиріжків? Питання риторичне. А ось в якій кількості можна вживати борошняне — питання зовсім навіть не пусте. На нього відповіли дієтологи. За їхніми словами, маса з'їдених пиріжків не повинна перевищувати 150-200 грамів на день, інформує Ukr.Media.

Спеціалісти нагадали, що рекомендована калорійність раціону залежить від статі, віку та рівня фізичної активності. Але є межі, за які заходити не варто нікому.

Це 2-3 маленьких пиріжка або 1-2 шматочки великого пирога, і, звичайно, не варто вживати випічку щодня, уточнили дієтологи.

Вони зазначили, що найбільше жирів міститься в листковому тісті, трохи менше — в здобному, в яке до того ж додається значна кількість цукру. А ось мінімум жирів і цукру використовується при приготуванні пісного дріжджового тіста, а також несолодкого бісквітного тіста на кефірі або іншому кисломолочному продукті.

У випадку з начинками експерти радять вибирати продукти, які теж містять поменше солі, цукру і жирів. Підійдуть капуста, квасоля або горох, ну а м'ясні пироги варто в цих же цілях готувати з куркою або індичкою.

Источник