Виявляється, смартфон впливає не тільки на наш зір, але і на стан шкіри обличчя

Неочевидні наслідки.

Хто б міг подумати, що смартфон, який ми вже практично не випускаємо з рук, може не тільки нашкодити зору і погіршити якість сну, але ще і вплинути на шкіру обличчя? Відносно недавно фахівці в б'юті-індустрії заговорили про те, що регулярне використання гаджетів негативно позначається на стані шкірних покривів! Несподівано, правда?

Як ваш смартфон псує шкіру обличчя: неочевидні наслідки

Давайте розберемося, якими можуть бути наслідки від використання телефону? Адже в сучасних реаліях складно уявити хоча б день, проведений без гаджетів, інформує Ukr.Media.

По-перше, смартфон погіршує якість сну. А любительки погортати новинну стрічку на ніч навіть засипають пізніше покладеного. І все це, звичайно, відбивається на шкірі обличчя, роблячи її тьмяною і непривабливою.

Крім того, блакитне світіння, що виходить від екрану смартфона, негативно впливає не тільки на сітківку ока, але ще і проникає в глибинні шари шкіри, руйнуючи ті, які важливі для молодості нашої шкіри.

Співробітники Нью-Йоркського університету останнім часом часто виносять дану проблему на обговорення, знаходячи все більше і більше підтверджень негативного впливу смартфонів на шкіру.

Не користуйтеся гаджетами перед сном

Найшкідливіше користуватися смартфоном в темряві перед сном. Річ у тім, що вплив випромінювання на шкіру стало причиною підвищеної пігментації, причому у зовсім юних представниць прекрасної статі. До групи ризику потрапляють навіть молоді дівчата, яким ледь виповнилося двадцять. До речі, пігментація частіше з'являється саме з того боку обличчя, з якої частіше знаходиться телефон під час розмови.

Давайте будемо реалістками — повністю відмовитися від техніки практично неможливо. Але як мінімізувати шкоду від гаджетів? Над цим питанням стали міркувати навіть виробники косметики, які почали випускати ряд доглядових засобів, які повинні захищати шкіру обличчя від фотостаріння. Але на даному етапі косметика не дуже популярна, оскільки ціна у неї виявилася немаленькою. А більш доступних аналогів захисних засобів поки немає.

Що ж в такому випадку робити? Постарайтеся зменшити кількість часу, який ви витрачаєте, уткнувшись в гаджети. Користуйтеся ними в міру потреби. У вечірній час зменшуйте яскравість екрану на телефоні, планшеті або ноутбуці, щоб мінімізувати вплив блакитного світіння.

Источник