Зміцнює стінки судин: названа ідеальна дієта при варикозі

Дієтологи розповіли про ідеальну дієту при варикозі.

При варикозному розширенні вен важливо підтримувати здоров'я судинної стінки і уникати набору зайвої ваги. Також слід включити в раціон продукти з вмістом вітаміну C, PP і Омега-3 жирних кислот, інформує Ukr.Media.

Надлишок ваги — це велика тяжкість для судин. Виникає порушення венозного відтоку, і захворювання прогресує, — попереджають лікарі.

У людей з варикозом в раціоні обов'язково повинні бути фрукти і овочі. Вони не тільки підтримають роботу кишечника, але і позбавлять від запорів, які небажані при цьому недугу. Крім того, в деяких фруктах і овочах містяться вітаміни C і PP, благотворно впливають на здоров'я судинної стінки.

Вітамін C — це капуста, яблука, цитрусові, молода картопля. Вітаміну PP багато в ягодах, болгарському перці, помідорах, часнику. Вони зміцнюють стінки венозних судин і призводять до зниження в'язкості крові.

Також слід звернути увагу на продукти з Омега-3 жирними кислотами, наприклад горіхи і нежирні види риби, які будуть знімати запалення.

Тромбоутворення — це, зазвичай, наявність запальних процесів в організмі. Продукти, які регулюють процеси запалення, будуть профілактикою тромбоутворення, утворення бляшок на судинних стінках, — пояснюють експерти.

Крім того, можна їсти нежирні сорти м'яса і птиці. Важливо також вживати достатню кількість води, щоб кров не була занадто густою.

Потрібно зменшити кількість жиру в раціоні, особливо жири зі складу рафінованих продуктів. І відмовитися від ковбасних виробів, надлишку сирів, копченостей. Такі продукти забезпечують затримку рідини і приносять велику кількість жирів в організм, змінюючи ліпідну форму крові.

Також людям які страждають від варикозу, рекомендується не паритися в лазні, а також не піднімати тяжкості. Крім того, таким людям потрібно з обережністю літати на літаку. Річ у тім, що це може спровокувати тромбоз.

Источник