Австрія відзначатиме день визволення від нацизму без представників росії

Заходи відомства канцлера Австрії у пам'ять про визволення країни від націонал-соціалізму та закінчення Другої світової війни 8 травня відбудуться без офіційного представника рф.

Як передає Укрінформ, на таке рішення пожалівся російським пропагандистським ЗМІ посол росії в Австрії Дмитро Любинський.

Він повідомив, що отримав офіційну ноту від МЗС Австрії з повідомленням про те, що "8 травня не передбачено участі офіційного представника російської федерації у заходах відомства федерального канцлера у пам'ять про визволення Австрії від націонал-соціалізму та закінчення Другої світової війни в Європі".

При цьому австрійське МЗС поінформувало, що під час церемонії буде належним чином віддано данину пам'яті тисячам полеглих радянських солдатів.

Раніше керівники неурядової організації "Австрійський чорний хрест", яка у взаємодії з МВС Австрії займається питаннями благоустрою військових поховань, повідомили посольству рф про те, що відкликають запрошення на засідання своєї опікунської ради, намічене на 20 травня.

Як повідомляв Укрінформ, послів росії та білорусі в Австрії цього року не запросили на традиційні урочистості з нагоди річниці визволення концентраційного табору "Маутгаузен". Традиційна церемонія у меморіальному комплексі "Концтабір Маутгаузен" відбудеться 15 травня.

Источник