Північ Туреччини тоне у зливах – запровадили червоний рівень небезпеки

У центральних та західних провінціях Чорноморського регіону Туреччини внаслідок злив підтоплено житлові будинки, підприємства та вулиці, заблоковано рух дорогами, зафіксовані випадки обвалу мостів та сходження селів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення МВС Туреччини, Директорату з надзвичайних ситуацій Туреччини (AFAD) та Метеорологічного управління.

До середи в регіоні запровадили найвищий (червоний) рівень небезпеки.

«У провінціях, де діють попередження метеорологів, запроваджено підвищений рівень небезпеки через можливі негативні наслідки», — повідомили в AFAD.

Для порятунку населення та боротьби з наслідками негоди залучено 2552 рятувальники та представники комунальних служб, 826 службових авто та інших транспортних засобів, десятки човнів.

Як повідомляє Метеорологічне управління, найвищий (червоний) рівень небезпеки у зв’язку із значними опадами, ризиком затоплення та зсувів ґрунтів оголошено в провінціях Дюздже, Зонгулдак, Бартин, Карабюк, Кастамону і Сіноп.

Понад 100 мешканці були евакуйовані в безпечне місце в районі Гьокчебей провінції Золгулдак.

У Бартині рівень води у річці піднявся до 10 метрів, у сільській місцевості провінції від повені постраждали десятки сіл. Міст на шосе Бартин-Козджагіз і Бартин-Арит підтоплено, рух транспорту по цим дорогах закрито. Ризик повеней у місті Бартин досяг небезпечного рівня. У районі Інеболу стрімким потоком води зруйновано два мости.

«У багатьох місцях були вжиті запобіжні заходи з використанням будівельної техніки, діють попередження. В районі Інеболу рівень води в річці піднявся до небезпечного рівня. Магазини, що розміщені вздовж річки, закриті. Очільник AFAD Юнус Сезер їде в Інеболу», — повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу у Твітері.

Gece boyunca ve bugün teyakkuz devam ediyor

Birçok noktada iş makinaları ve uyarılarla tedbir alındı.
Ancak İnebolu’da dere çok yükseldi.
Dere boyu dükkanlar açılmayacak.
Valimiz ve tüm birimler çalışıyor.
AFAD Başkanımız @Yunus_Sezer_ İnebolu’ya geçiyor.

Allah muhafaza etsin pic.twitter.com/bh2KYuD5YP

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) June 27, 2022

У провінції Кастамону спостерігається значне підвищення рівня води в озері Сада. Міст, що з'єднує райони Шенпазар і Джіде з Кастамону, був зруйнований. Рух транспорту в цьому районі зупинено, водіїв перенаправили на альтернативні маршрути для руху.

У провінції Карабюк злива спричинила зсуви ґрунту, рух деякими дорогами припинено, у зоні затоплення тривають роботи з очищення територій.

У регіоні затоплено ряд підприємств, звідти проводять евакуацію робітників. Мешканців затоплених будинків евакуюють за допомогою човнів.

Фото: ntv.com.tr

Источник