Стартували військові навчання Польщі, США та країн Балтії Astral Knight-24

Розпочалися багатонаціональні навчання військово-повітряних сил Польщі, Сполучених Штатів та країн Балтії “Astral Knight-24 ("Зоряний лицар-24").

Про це повідомило в мережі X Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

Як зазначається, основною метою навчань є “розширення інтеграції систем IAMD (інтегрована система протиповітряної та протиракетної оборони) та побудова архітектури управління і контролю в повітряній сфері.

Передбачається інтеграція багатонаціональних сил і засобів за сценаріями реальних навчань і віртуальної візуалізації у режимі реального часу — FTX (Field Training Exercise) та LVC (Live Virtual Constructive).

У процесі планування та виконання завдань ключову роль відіграють офіцери 183-ї групи авіаційних операцій (AOG) та Центру повітряних операцій – командування авіаційного компонента (COP-DKP). Вони систематично здійснюють заходи щодо інтеграції взаємодоповнювальних елементів, посилення оперативних можливостей та зміцнення міжособистісних зв’язків персоналу.

Як повідомлялося, польські винищувачі F-16 3 і 6 травня перехоплювали і супроводжували російський літак-розвідник Іл-20, який здійснював польоти над нейтральними водами Балтійського моря.

Фото: twitter.com/SztabGenWP

Источник