Combined Resolve: українські спецпризначенці провели спільні маневри з силами НАТО

Підрозділ Сил спеціальних операцій Збройних сил України під час активної фази багатонаціональних навчань Combined Resolve 16 у Німеччині відпрацьовував взаємосумісність із підрозділами країн-членів НАТО.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці. 

"На цих навчаннях українські спецпризначенці працювали в інтересах сил BLUFOR. Керівництво всією компонентою спеціальних операцій Combined Resolve 16 здійснював український штаб, а до виконання завдань залучалися підрозділи ССпО збройних сил Литви та США", — поінформували у Генштабі.

Зазначається, що під час маневрів спецпризначенці здійснили пошук та порятунок пілота збитого літака, коригування вогню артилерії та авіації, а також проведення дорозвідки місцевості з зачищенням особливо небезпечних напрямків для успішного виконання завдань піхотними підрозділами.

Окрім цього, спільно з литовськими колегами були відпрацьовані питання з організації руху опору в населених пунктах, окупованих противником.

"Головний акцент робився на поглибленні взаємосумісності з підрозділами країн-членів НАТО. Налагодження належної комунікації та співпраці дозволило успішно виконати навчально-бойові завдання, які стояли перед складовою спеціальних операцій цих навчань", — зазначили у Генштабі ЗСУ.

Як зазначається, на заключному етапі активної фази навчань українські спецпризначенці брали участь у боях за місто Убенсдорф. "Завдяки злагодженим та рішучим діям нашої групи за допомогою протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" вдалося знищити 3 танки Т-72 противника", — сказав командир підрозділу ССО ЗСУ.

Крім того, заступник командувача Сил спеціальних операцій США в Європі полковник Марк ЛаРош, який відвідав під час навчань український підрозділ, відзначив професіоналізм та високий рівень підготовки наших спецпризначенців.

Навчання Combined Resolve 16 проводяться на базі багатонаціонального міжвидового центру з підтримки бойової готовності (м. Хохенфельс, ФРН) з 30 листопада до 18 грудня.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Источник