На Слов’янському напрямку ворог проводить перегрупування військ

На Слов’янському напрямку ворог проводить перегрупування військ та утримує раніше зайняті рубежі.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Щодо ситуації на Волинському та Поліському напрямках, то, за даними Генштабу, у межах навчань військові комісаріати білорусі проводять перевірку приписного складу та можливості щодо проведення мобілізації на території окремих регіонів.

На Сіверському напрямку ворог здійснює посилену охорону ділянки українсько-російського кордону. Крім того, агресор обстріляв цивільну і військову інфраструктуру в районах населених пунктів Тур’я та Лугівка Сумської області, завдав авіаційного удару по населеному пункту Угроїди.

Як зазначається, на Харківському напрямку війська рф обстрілювали із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Харків, Базаліївка, Пришиб, Шестакове, Руська Лозова, Верхній Салтів, Іванівка та Замулівка.

На Слов’янському напрямку ворог проводить перегрупування військ та утримує раніше зайняті рубежі. Зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Долина, Богородичне, Микільське, Грушуваха та Довгеньке. Також загарбники завдали авіаудару поблизу Гусарівки.

У Генштабі поінформували, що на Донецькому напрямку противник за підтримки артилерії намагається блокувати місто Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ – Бахмут. Віська рф здійснили обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах Лисичанська, Верхньокам’янки, Сіверська та завдали авіаудару по району Лисичанського нафтопереробного заводу. Для підтримки наступальних дій у районі Верхньокам’янки ворог задіяв диверсійно-розвідувальні групи, проте їх виявили та знешкодили українські воїни. Залишки ворожих ДРГ відійшли.

На Краматорському напрямку активних бойових дій ворог не вів, обстріляв із артилерії район Тетянівки.

Водночас на Бахмутському напрямку загарбники обстрілювали позиції українських військ із артилерії різних калібрів поблизу Клинового, Роздолівки, Виїмки та Івано-Дар’ївки, завдали авіаудару неподалік села Відродження. Ворог намагався наступальними діями поліпшити тактичне положення у районі населеного пункту Спірне, проте успіху не мав і відійшов. Диверсійно-розвідувальну групу противника українські воїни знешкодили неподалік Берестового.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник обстрілював українські позиції із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Веселе, Павлівка, Білогір’я, Інженерне, Ольгівське, Преображенка та Гуляйпільське. Окрім того, загарбники завдали авіаударів по цивільній інфраструктурі поблизу Оріхова та Щербаків.

Повідомляється, що на Південнобузькому напрямку ворог здійснював систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії, проводить перегрупування військ.

«На тимчасово зайнятій території України окупаційна влада продовжує проведення заходів адміністративно-поліцейського режиму. Триває збір особистої інформації місцевих жителів, примусова паспортизація та заборона виїзду населення на територію, підконтрольну українській владі», — поінформували у Генштабі.

За його даними, окремі підрозділи збройних сил російської федерації, що були виведені на відновлення боєздатності з території України, не можуть своєчасно доукомплектувати через небажання особового складу брати участь у війні проти України. Особовий склад, що відмовився від участі у війні, звільняється, є спроби притягнення таких осіб до кримінальної відповідальності.

Українські підрозділи продовжують виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань на визначених напрямках та б’ють росіян у ближніх боях, наголосили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 29 червня ліквідували близько 35 450 російських військових.

Источник