Придбані Литвою дві установки NASAMS незабаром прибудуть до України — Науседа

Придбані Литвою в Норвегії дві пускові установки зенітного ракетного комплексу середньої дальності NASAMS незабаром прибудуть до України.

Про це заявив Президент Литви Гітанас Науседа на спільній з президентами України та Польщі пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я дуже радий поінформувати, що вже зовсім невдовзі до України прибудуть дві системи протиповітряної оборони NASAMS. Під час останнього візиту до Норвегії я був у компанії Kongsberg Gruppen, яка виготовляє системи NASAMS, ми говорили про співпрацю і про те, як допомогти Україні. Сьогодні це вже стало реальністю — куплені Литвою системи NASAMS також зможуть додатися до захисту неба в Україні", — сказав Науседа.

Він запевнив, що Литва буде підтримувати Україну до перемоги, оскільки таким є рішення литовської держави і її народу. 

"Литва буде також надавати озброєння Україні, Литва як брала, так і братиме участь у її відбудові, а люди, які були змушені виїхати з України через війну, добре почуватимуться в Литві", — акцентував литовський президент.

Як повідомлялося, Литва придбала дві пускові установки зенітного ракетного комплексу середньої дальності NASAMS, які будуть передані Україні.

За даними Радіо Свобода, контракт був підписаний вчора між Литвою, Норвегією та норвезьким виробником Kongsberg Gruppen.

Источник