Росія в ООН: Ізраїль не має права на самооборону

Росія в ООН: Ізраїль не має права на самооборону

Фото: Getty Images Василь Небензя зробив скандальну заяву про Ізраїль

Василь Небензя закликав Ізраїль боротися лише з терористами, але забув уточнити, що бойовики ХАМАС ховаються у міській забудові сектору Гази.

У Ізраїлю нібито немає права на самооборону у війні проти терористичного угрупування ХАМАС. Таку заяву зробив постійний представник Росії в ОООН Василь Небензя під час промови на сесії Генасамблеї всесвітньої організації щодо Палестини, повідомили російські ЗМІ у четвер, 2 листопада.

За його словами, все, на що вистачає США та їхніх союзників, – «це твердити про нібито наявне в Ізраїлю право на самооборону, хоча як у держави, що окупує, у нього такого права немає, що підтверджено консультативним висновком Міжнародного суду в 2004 році».

При цьому Небензя заявив, що Росія визнає право Ізраїлю на забезпечення своєї безпеки, але «вона може бути повністю гарантована лише у разі справедливого вирішення палестинської проблеми на основі відомих резолюцій РБ ООН».

«Ми не відмовляємо Ізраїлю у праві боротися з терором. Але боріться з терористами, не з мирним населенням», – зазначив він, забувши уточнити, що бойовики ХАМАС ховаються у міській забудові сектору Гази.

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масовану ракетну атаку на Ізраїль та проникли на його територію. У відповідь армія Ізраїлю оголосила про початок операції Залізні мечі і атакувала об’єкти угруповання в секторі Газа.

Кількість загиблих в Ізраїлі перевищила 1400 осіб, а у секторі Гази заявляють про понад 9 тисяч вбитих.

«Вагнерівці» готували ХАМАС до атаки на Ізраїль — ЦНС

Джерело