Сили оборони відбили понад 60 атак на чотирьох напрямках

Сили оборони України протягом доби відбили 62 атаки російських військ на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 24 листопада.

Загалом на фронті протягом доби відбулися 68 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони України триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії.

Оборонці завдають російським військам втрат у живій силі й техніці, виснажують їх уздовж усієї лінії фронту.

На лівому березі річки Дніпро у Херсонській області захисники України продовжують утримувати займані позиції й завдавати ворогу вогневого ураження.

Авіація Сил оборони за добу здійснила по російських загарбниках загалом дев'ять ударів – усі по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога і його логістичний центр.

Російська армія за добу здійснила п'ять ракетних і 17 авіаційних ударів та 27 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Уночі 24 листопада загарбники атакували Україну дронами-камікадзе типу Shahed-136/131.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує здійснювати диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Ударів російської артилерії й мінометів на Сіверському і Слобожанському напрямках протягом доби зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема Янжулівка й Архипівка Чернігівської області, Зноб-Новгородське, Басівка та Юнаківка Сумської області, Козача Лопань і Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку війська РФ вели штурмові дії в районах Синьківки і Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Сили оборони України там відбили 13 ворожих атак.

Під артилерійським і мінометним вогнем російської армії опинилися Синьківка, Кучерівка, Першотравневе, Іванівка, Кислівка та Крохмальне Харківської області.

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість били з авіації по районах Серебрянського лісництва Луганської області та Спірного Донецької області.

Від артилерійського й мінометного вогню загарбників на Лиманському напрямку протягом доби постраждали близько 15 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Виїмка, Веселе, Переїзне, та Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 10 ворожих атак біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

У районі Кліщіївки російська армія завдала авіаційних ударів. Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників на цьому напрямку опинилися понад 10 населених пунктів, серед них – Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Південне та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку за підтримки авіації війська РФ вели безуспішні штурмові дії східніше від Новокалинового, Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області. Сили оборони України там відбили більш ніж 30 ворожих атак.

Із артилерії й мінометів росіяни обстріляли на Авдіївському напрямку близько 15 населених пунктів, зокрема Керамік, Авдіївку, Орлівку, Тоненьке, Сєверне і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку за підтримки авіації російська армія вела безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. Українські захисники там відбили дев'ять ворожих атак.

Під артилерійський і мінометний вогонь загарбників на Мар’їнському напрямку потрапили близько 10 населених пунктів регіону, серед них – Красногорівка, Курахівка, Мар'їнка, Побєда й Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку наступальних (штурмових) дій війська РФ не вели, натомість атакували з артилерії й мінометів близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку російська армія п'ять разів безуспішно намагалася відновити втрачене положення поблизу Роботиного й Новопокровки Запорізької області. Із артилерії й мінометів загарбники вдарили по більш ніж 20 населених пунктах, серед яких – Лугівське, Новоданилівка, Новоандріївка, Щербаки, Пятихатки, Лобкове та Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку авіація РФ завдала удару в районі Новоберислава Херсонської області. Від артилерійського вогню російських військ протягом доби потерпали Херсон, Дудчани, Берислав, Веселе, Львове, Іванівка, Чорнобаївка й Комишани Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 листопада російська армія атакувала Україну трьома ударними безпілотниками типу Shahed із південно-східного напрямку. Усі три ворожі об'єкти знищила протиповітряна оборона.

Фото: Генштаб

Источник