У Кремлі зробили заяву про світовий порядок

У Кремлі зробили заяву про світовий порядок

Фото: Getty Images Дмитро Пєсков зробив чергову цинічну заяву

Американоцентричного світопорядку більше не буде, заявив Дмитро Пєсков і навіть згадав про міжнародне право.

У Росії згодні з необхідністю встановлення нового світопорядку, але його не мають побудувати США. Таку заяву зробив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у понеділок, 23 жовтня.

Зокрема, він прокоментував слова президента США Джо Байдена, що наразі людство потребує «новий світовий порядок».

«Ми абсолютно згодні з паном Байденом. Це той рідкісний випадок, коли ми абсолютно згодні з тим, що він сказав. Справді, світ потребує нового світопорядку, заснованого на зовсім інших принципах», – сказав Пєсков і додав, що у Байдена була ще одна фраза: «США здатні збудувати такий порядок». Тут ми не згодні».

За словами Пєскова, про який би світопорядок США не говорили, вони «мають на увазі американоцентричний світопорядок, світ, який крутиться навколо США. Так більше не буде».

Він вважає, що світ має бути вільним від спроб концентрування всіх механізмів світового управління в руках однієї держави, вільним від спроб нав’язувати іншим країнам свою волю, свої рішення.

«Необхідний світопорядок, який ґрунтується на міжнародному праві, на взаємній повазі, взаємній вигоді та невтручанні у внутрішні справи один одного», – цинічно заявив Пєсков, країна якого – Росія – фактично спаплюжила міжнародне право, розпочавши агресію проти України ще у 2014 році.

Раніше президент РФ Володимир Путін і лідер КНР Сі Цзіньпін назвали альтернативу західному порядку.

Джерело