У Росії заявили про «пошкодження» на складі ядерних відходів

У Росії заявили про "пошкодження" на складі ядерних відходів

Фото: Wikipedia Марія Захарова істерить через «атаку» на Курську АЕС

Марія Захарова не надала жодних доказів атаки на Курську АЕС та свідчень того, що до неї може бути причетна Україна.

У Росії на Курській АЕС зафіксовано пошкодження стіни складу ядерних відходів. З такую заявою виступила офіційний предствник МЗС РФ Марія Захарова у суботу, 28 жовтня.

Підлегла Сергія Лаврова звинуватила Україну у начебто «цілеспрямованій атаці» трьох дронів на АЕС та «акті тероризму».

«Один із БПЛА, начинений вибухівкою, врізався в склад ядерних відходів, пошкодивши його стіни. Два інші впали на комплекс адміністративних будівель станції», – стверджує Захарова.

На її думку, у Києві «не могли не усвідомлювати, що наслідком нальоту БПЛА могла стати повномасштабна ядерна катастрофа, яка б торкнулася території багатьох країн».

Захарова закликала всі уряди засудити дії Києва, які «надзвичайно небезпечні і можуть призвести до непоправних наслідків».

При цьому речниця МЗС РФ не надала жодних доказів атаки на Курську АЕС та свідчень того, що до неї може бути причетна Україна.

Нагадаємо, 27 жовтня у Росії заявили про «атаку» на Курську АЕС. За неофіційними даними, один з безпілотників вибухнув біля складу ядерних відходів.

А на поточному тижні російські агресори атакували Хмельницьку область і пошкодили мережі біля АЕС у місті Нетішин. Внаслідок вибуху було пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах станції.

Джерело