Загарбники підтягнули до Ізюма десантників і майже пів тисячі одиниць техніки

З метою посилення угруповання, що наступає, до міста Ізюм окупанти додатково перемістили підрозділи повітряно-десантних військ, а також до 500 одиниць техніки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці, станом на 06:00 28 квітня.

Зазначається, що основні зусилля окупантів зосереджені на Ізюмському напрямку. Силами наявних підрозділів противник намагається провести наступ у напрямках Сулигівка – Нова Дмитрівка та Андріївка – Велика Комишуваха.

За даними Генштабу, ворог продовжує наступальні дії в Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

Загарбники нарощують темпи проведення наступальної операції.

Практично на всіх напрямках російські війська здійснюють інтенсивний вогневий вплив. Найбільша активність спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

На Волинському та Поліському напрямках суттєві зміни в діяльності підрозділів противника не відзначені.

Шляхом утримання відповідного комплекту військ ворог намагається забезпечити утримання резервів ЗСУ на Сіверському напрямку та не допустити їх переміщення до Східної операційної зони.

На Слобожанському напрямку угруповання російських військ продовжує завдавати ударів та вогневого ураження артилерією по Харкову.

На Донецькому напрямку угруповання противника продовжує ведення активних дій на лінії зіткнення, зосередивши основні зусилля на оточенні угруповання військ Сил оборони.

Для виконання зазначеної мети на Лиманському напрямку російські війська покращили тактичне положення, намагаються розвинути наступ на місто Лиман.

За інформацією Генштабу, загарбники проводять підготовчі заходи для форсування річки Сіверський Донець.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог веде наступ на село Оріхове. На Авдіївському напрямку, з метою захоплення Мар’їнки та Очеретиного, противник здійснює інтенсивний вогневий вплив.

На Курахівському напрямку за підтримки артилерії російські війська ведуть наступ на напрямках Старомайорське — Велика Новосілка та Любимівка — Зелене Поле.

На Таврійському напрямку підрозділи противника продовжують проведення демонстраційних дій та маневрів з метою введення в оману та недопущення перекидання підрозділів ЗСУ на інші напрямки.

Встановлено, що російські загарбники продовжують використовувати аеродром Мелітополь для базування та польотів літаків штурмової авіації Су-25, ударних вертольотів Ка-52 та транспортно-бойових Мі-8.

На Південнобузькому напрямку угруповання противника основні зусилля зосереджує на напрямках Херсон — Миколаїв та Херсон — Кривий Ріг.

У результаті штурмових дій війська рф закріпилися в районі села Таврійське, намагаються здійснювати вогневе ураження по позиціях українських захисників у районах населених пунктів Олександрівка і Нова Зоря.

У районах населених пунктів Станіслав та Молодецьке ворог нарощує підрозділи реактивної та ствольної артилерії.

З метою коригування та оцінки результатів вогневого ураження російські війська провели повітряну розвідку в районі населеного пункту Затока.

За попередню добу підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил та Сухопутних військ уразили вісім повітряних цілей ворога: літак, крилату ракету та шість безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Російські війська продовжують зазнавати втрат і на суходолі. Зокрема на території Донецької та Луганської областей за минулу добу українські захисники відбили шість атак противника, знищили п’ять російських танків, одну артилерійську систему, 22 одиниці броньованої техніки, один автомобіль та зенітну установку.

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого по 27 квітня українські захисники знищили близько 22 400 російських загарбників. Серед втрат ворога також 939 (+21) танків, 2342 (+34) бойові броньовані машини, 421 (+5) артилерійська система, 149 реактивних систем залпового вогню, 71 (+2) засіб протиповітряної оборони, 185 (+1) літаків, 155 (+1) гелікоптерів та інше.

Источник