Жителям Харківщини радять запасатися «гуманітаркою» на зиму

Иллюстративное фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today Голова Золочівської громади звернувся до місцевих мешканців.

Через нестачу техніки взимку можуть виникнути проблеми з розчищенням доріг, якими возять «гуманітарку».

Частина Золочівської громади залишається окупованою (села Турове і Макарове), ворог намагається просунутися а село Уди. Але ЗСУ втримують позиції, хоча обстріли не припиняються ні на день. Голова Золочівської громади Віктор Коваленко закликав місцевих жителів не соромитися і отримувати гуманітарну допомогу у волонтерів, бо зима буде складною. Це стосується як продуктів, так і ліків.

«У нас є багато питань, які стосуються підготовки до зими, техніки (у нас один трактор). А у мене питання виникає і я його завтра буду ставити. Почекайте, а хто буде обласні дороги чистити? Хто буде державні дороги чистити? А посипка піском? А якщо ожеледиця буде? Ви ж розумієте, це поставка продуктів харчування, медикаментів, тієї гуманітарної допомоги. Я на сьогодні говорю і наполягаю: «Люди добрі, не стісняйтесь, привозять — беріть, бо зима прийде», — закликав Коваленко.

Гуманітарну допомогу у Золочівській громаді видають волонтери та старости, вони й ведуть облік. Продуктові набори привозять міжнародні донори, допомагає Червоний Хрест. Віктор Коваленко зауважує: «гуманітарку» в громаді не крадуть, а якщо хтось захоче нею торгувати, буде жорстко покараний.

«Наголошую: гуманітарна допомога — це волонтерський напрям. У нас є добрі друзі, і капелани, євангелісти, Червоний Хрест. Але ж ви знаєте, на сьогодні, коли приходять скарги до області, на гарячу лінію, вони автоматично приходять до нас. І починаю жорстко розбираться, — сказав Коваленко. — Не торгують. Не дай Боже, я взнаю, хто торгує, я нікого не пожалію. У нас займаються виключно волонтери й старости. У нас ведуть облік».

Як писав KHARKIV Today, з 1 серпня у Харкові змінили правила видачі «гуманітарки».

Відділення «Нової пошти» та «Укрпошти» у Харкові, де можна отримати продуктовий набір, працюватимуть у вівторок, четвер та суботу з 9:00 до 16:00. Там видають комплексні гуманітарні набори.

Джерело