Гаубиці Zuzana 2 Словаччина передала Україні — 01 серпня 2023 :: Донеччина

Гаубиці Zuzana 2 Словаччина передала Україні - 01 серпня 2023 :: Донеччина

САУ Zuzaba 2. Фото: Facebook Маріана Майєра

Словаччина передала Україні в рамках спільного фінансування Данії, Норвегії та Німеччини дві самохідні гаубиці Zuzana 2.

Про це секретар міністра оборони Маріан Майєр написав у Facebook.

Передача відбулася на підприємстві Konstrukta Defеnce у місті Дубниця над Вагом. Це перші гаубиці з пакету 16 одиниць, виробництво яких спільно фінансують Данія, Норвегія та Німеччина.

Спільне фінансування союзниками ґрунтується на меморандумі про взаєморозуміння, який було підписано у жовтні минулого року в Копенгагені. Під час виробництва враховується вже відомий досвід та знання з поля бою, а також співпраця між словацькими та українськими компаніями.

«Це приклад унікальної міжнародної координації союзників, рішучості продовжувати допомагати Україні та задовольняти її потреби у боротьбі з російською агресією, а також здатності словацької оборонної промисловості виробляти продукт світового рівня», — зазначив Майєр.

Нагадаємо, Словаччина також має намір налагодити виробництво таких гаубиць разом із Україною. 2022 року Україна вже отримала вісім САУ Zuzana 2 від Словаччини.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело