Пограбував мешканців Харківщини під час окупації. Бойовика «ДНР» засудили до 9 років ув’язнення — 26 грудня 2022 :: Новини Донбасу

Котілевський райсуд Полтави ухвалив обвинувальний вирок бойовику угруповання «ДНР», який під час окупації села Руські Тишки Харківської області пограбував місцевих мешканців. Про це повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

«Суд визнав винним бойовика так званої «ДНР» за фактом порушення законів та звичаїв війни, скоєного групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України)… та призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі. Йде термін на апеляційне оскарження вироку», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 23 лютого чоловіка було покликано під час загальної мобілізації до лав так званої армії «ДНР» для участі у проведенні бойових дій проти України на боці РФ.

«У березні в окупованих Російських Тишках бойовик отримав наказ від представника 13 складу 25-ї мотострілецької бригади ЗС РФ проникнути до будинку чоловіка, який за даними російської розвідки передавав українським військовим координати розташування загарбників у селі», — повідомили у прокуратурі.

Бойовик проник у будинок і пограбував власників — забрав їх особисті речі та дорогоцінні ювелірні прикраси, завдавши матеріальних збитків на суму майже 400 тисяч гривень.

У суді обвинувачений заявив про щире каяття у скоєному.

Джерело