Син Пєскова у ПВК «Вагнер» на фронті: Що відомо — 23 квітня 2023 :: Донеччина

Син Пєскова у ПВК «Вагнер» на фронті: Що відомо - 23 квітня 2023 :: Донеччина

Нібито Микола Пєсков на війні в Україні. Скріншот

Людина, яку зараз представляють як сина прес-секретаря Дмитра Пєскова Миколу, ще в січні дала інтерв’ю пропагандисту Володимиру Соловйову під виглядом «уродженця Чебоксар», який воює у складі ПВК «Вагнер». На це звернула увагу Astra.

21 січня 2023 року в чуваських ЗМІ вийшли матеріали із заголовками: «Соловйов зустрівся з чебоксарцем із ПВК, який отримав медаль «За відвагу»».

У невеликому відео-інтерв’ю молодик, який не представляється, розповідає, що вперше потрапив на передову, а у цивільному житті «працював у різних сферах».

«Я первохід. До цього не було бойового досвіду, в армії служив. Артилерист, базові навички отримав, але бойовий досвід лише тут. У цивільному житті працював у різних сферах. Вирішив підтримати операцію, взяти участь. [Родичі] Підтримали, але не одразу, звичайно. Трохи були шоковані, хвилювалися, але поважали моє рішення і підтримали», — розповів на відео чоловік.

Напередодні прокремлівське видання «Комсомольська правда» опублікувало інтерв’ю із сином Пєскова — Миколою. На фото до матеріалу — скріншот із того самого інтерв’ю Соловйову.

Син Пєскова у ПВК «Вагнер» на фронті: Що відомо - 23 квітня 2023 :: Донеччина

«Ви знаєте, коли я туди поїхав, мені довелося змінити прізвище. Ніхто не знав насправді хто я. Оскільки там ми спілкуємося не за іменами, не за прізвищами, а за позивними, це спростило завдання», — сказав син прес-секретаря Путіна. Пєсков додав, що пробув на війні трохи менше ніж півроку і за цей час отримав медаль «За відвагу».

Телеграм-канал «ВЧК-ОГПУ» сьогодні опублікував два скріншоти з даних камер зовнішнього спостереження, на яких, як стверджується, 24 липня 2022 року і 6 листопада 2022 року зафіксована машина Tesla Model X, що належала Миколі Пєскову.

«З початку і до кінця 2022 року авто активно пересувалося Москвою і навіть збереглися дані про штрафи. Так, у заявлений період «служби» Миколи, електрокар на звичних господареві маршрутах порушував правила у липні та листопаді 2022 року. І є всі підстави вважати, що за кермом був сам Микола», — повідомляє канал.

Видання «Агентство» пише, якщо припустити, що для вступу до ПВК Пєсков-молодший використав підроблений паспорт, то за цей злочин йому загрожує до року позбавлення волі.

Про участь Миколи Пєскова у «ЧВК Вагнера» засновник ПВК Євген Пригожин розповів 21 квітня в інтерв’ю. Наступного дня він уточнив через свою прес-службу, що прес-секретар президента РФ звернувся до Пригожина за порадою ще влітку минулого року, «бо син зібрався йти на війну і відмовляти його було марно». Тоді Пригожин нібито взяв Миколу Пєскова до «ЧВК Вагнера» «за фальшивими документами», змінивши прізвище, ім’я та по батькові. Після тритижневої підготовки Пєсков відбув у Луганськ, де став служити у складі розрахунку на РСЗВ «Ураган».

За півроку контракт закінчився, Пєсков пішов у відпустку. «Відпрацював він там хвилину за хвилину, від дзвінка до дзвінка, проявляючи мужність і героїзм. Ніхто із членів розрахунку не знав, ким його тато є. Єдине, що його відрізняло — він знав англійську і виглядав надто розумно», — стверджує Пригожин.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело