У Херсоні російські окупанти вимагають від медиків йти на співпрацю

Російські загарбники у Херсоні вимагають у співробітників швидкої допомоги йти на співпрацю з окупаційною адміністрацією.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Згода на співпрацю також передбачає згоду отримувати зарплату в рублях. У разі відмови, медикам надається тимчасовий «дозвіл» на роботу.

Але з попередженням про можливе звільнення в будь-який момент.
Також росіяни намагаються відновити навчання в Херсонській морській академії.

Окупанти оголосили про початок «набору» курсантів на новий навчальний рік і вивісили на будівлях академії зелені ганчірки зі своїм тактичним маркуванням.

Продовжується і збір паспортних даних. Їх вимагають у всіх працівників комунальних підприємств, пенсіонерів і людей, які контактують з окупаційною адміністрацією.

Вимагають паспортні дані і у власників російських SIM-карток — їм приходять SMS-повідомлення з пропозицією надати інформацію про себе в обмін на 5 Гб інтернету.

Ще ГУР МО України з’ясувало, що у Херсонському приймальнику-розподільнику для дітей оселилилось приблизно 50 співробітників російської ФСБ.

Є інформація, що у підвальних приміщеннях приймальника-розподільника проводяться «допити» викрадених українців із застосуванням тортур.

Раніше повідомлялось про те, що депутат Голопристанської міськради Юрій Зеленін виїхав на підконтрольну Україні територію.

Джерело