«Думав, що збив тварину»: водій Ярославського прийшов у поліцію

Фото: Суспільне Автомобіль Олександра Ярославського збив на смерть пішохода.

Особу загиблого у ДТП досі не встановлено.

Водій Олександра Ярославського прийшов разом з адвокатом у поліцію і заявив про те, що він перебував за кермом автомобіля Mersedes-Benz G63 у момент ДТП. Він стверджує, що відчув зіткнення з твариною. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури. Показання водій дав близько дев’ятої години ранку.

«Наступного дня вранці до Слідчого управління з адвокатом звернулася людина, яка працює у відомого харківського бізнесмена і повідомила, що саме вона була за кермом. Сам момент ДТП він не бачив, але думав, що було зіткнення з твариною», — пояснили у прокуратурі. .

Нагадаємо, 9 лютого близько 23:00 на трасі Київ — Харків — Довжанський автомобіль збив чоловіка. Тіло виявили водії, що проїжджають повз. На місці ДТП знайшли номерний знак машини Mersedes-Benz G63, який належить Олександру Ярославському. Особу загиблого досі не встановили, слідчі оглядають автомобіль, який причетний до ДТП.

«Особа загиблого зараз не встановлена. Це чоловік близько 50 років. Він загинув від множинних переломів, травм життєво важливих органів та травм голови, — пояснили у прокуратурі. — На автомобілі є пошкодження, характерні для ДТП такого характеру, а саме розбиті деякі передні елементи бампера, решітка радіатора та деякі інші елементи. Те, що людина повідомила про свою провину у скоєнні ДТП, не означає, що слідство не буде розглядати інші версії цієї події або можливу участь у скоєнні ДТП інших осіб».

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (ДТП із загиблим) та ч. 3 ст. 135 (залишення у небезпеці) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення.

Джерело